Share

În data de 8 septembrie 2020, Partidul Pro România a organizat un eveniment de lansare a candidaților partidului la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Președintele Pro România, fostul premier și actual deputat, Victor Ponta, însoțit de Sorin Iacoban, președintele Pro România Iași, candidatul partidului la Primăria Iași,  Bogdan Abălași, prim-vicepreședinte Pro România Iași, candidat pentru postul de Președinte al Consiliului Județea Iași, Iurie Leancă, fost premier în Republica Moldova și președinte al Pro România Chișinău.

Cine sunt vârfurile de atac ale Pro România Iași

Sorin Avram Iacoban este deputat, ales pe listele PSD, dar ulterior trecut la Pro România. În prezent, candidează la fotoliul de primar al Iașului. A fost în atenția presei pentru faptul că a încurcat funcția de bază, director general administrativ adjunct la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași, cu activitatea politică. Anul trecut, 4 angajați ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” au fost trimiși de Sorin Iacoban să amenajeze sedii ale Pro România în județ, să mute piese de mobilier, să repare instalații, în timp ce aceștia figurau la lucru unde își aveau serviciul, adică la ”Politehnica” ieșeană.

Evident, Sorin Iacoban a intrat în atenția Comisiei de Etică a instituției. Sorin Iacoban s-a remarcat mai mult în susținerea companiilor de gaming online, în rest, vocea sa nu a fost printre cele mai auzite prin Parlament.

Citeste si   Florin Cîțu acuză PSD de minciună și manipulare când cere guvernului să prezinte bugetul de anul viitor

Bogdan Abălași a fost subprefect de Iași, intrând în conflict, în 2019, cu Ministerul Sănătății. A fost acuzat că ani la rând și-a falsificat declarația de interese, pe care, fiecare ales sau demnitar trebuie să o depună anual. Totodată, a fost acuzat că și-a falsificat CV-ul atunci când a candidat pentru postul de consilier pentru implementarea proiectului Spitalului Regional Iași.

Deși avea nevoie de peste șase ani vechime pentru acest post, Bogdan Abălași nu a avut decât un an vechime ca profesor de istorie la Liceul Tehnologic Vlădeni. În plus, a depus o adeverință fără număr de înregistrare și nedatată de absolvent al unui curs de Manager de proiect care ar fi durat numai 4 zile, deși era nevoie să aibă o adeverință oficial recunoscută pentru un astfel de curs.

Discursuri lungi, sforăitoare, angajamente fără acoperire

Conferința a început cu un lung discurs sforăitor al lui Victor Ponta. Fericit că a fost testat negativ privind infecția cu noul Covid-19, acesta a inițiat atacuri politice la adresa partidelor concurente, inclusiv la adresa PSD, din care a făcut parte. A criticat atitudinea PSD, PNL, USR, a spus că este dezamăgit de prestația Guvernului, în privința măsurilor de combatere a pandemiei.

Citeste si   Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus la MAE. Anunțul ministerului

În plus, Ponta a început să folosească un discurs socialist în care se dorea apărătorul firmelor care din octombrie ar urma să se închidă fiindcă Guvernul PNL nu le-ar fi  ajutat și că vor închide porțile, neputând plăti taxele amânate din martie în octombrie.

Cei doi candidați Pro România, Sorin Iacoban și Bogdan Abălași au avut discursuri șterse, fără a ieși în evidență, pentru a nu-și supăra șefii.

Iurie Leancă a menționat că Iașul nu a fost promovat destul internațional, că nu s-a valorificat potențialul, discursul său fiind de natură să-și susțină colegii din Pro România.

Președintele Pro România a răspuns la întrebările presei, acuzând că în timpul campaniei electorale, dar și al alegerilor vor fi mulți oameni infectați, fiindcă măsurile de protecție nu vor fi suficiente.

Deși în vremea cât a fost premier, luna septembrie găsea 50% din școli fără autorizații și avize, deși a demisionat după tragedia de la Clubul ”Colectiv”, Victor Ponta acuză situația școlilor, faptul că Guvernul ar lăsa pe mâna directorilor decizia de a funcționa clasic sau în sistem online.

Citeste si   Florin Cîțu: PNL nu va majora taxele după alegeri. Vești bune în privința veniturilor

Ponta a reclamat faptul că Guvernul nu susține testarea populației și că situația medicală se va degrada. A vorbit exact ca un politician care apare prima dată la alegeri, nu ca un post premier, actual parlamentar (cu mai multe mandate la activ), fost ministru etc.

Acesta l-a atacat politic pe Ludovic Orban, pe Mihai Chirica dar și pe Maricel Popa, pe acesta din urmă în chestiunea spitalului modular, amintind că el ca premier pusese în discuție ideea spitalelor regionale între care și cel de la Iași.

Președintele Pro România a avut un discurs în care nu a spus deloc ce măsuri concrete vor lua aleșii locali ai Pro România dacă vor ajunge să fie aleși (până în prezent nu sunt aleși locali de la Pro România). A acuzat Guvernul de furt, invocând întârzieri la achiziția de măști, uitând corupția și faptul că nu mai puțin de 13 miniștri din guvernul lui au avut probleme penale.

Este clar că prestația Pro România la Iași va fi slabă dacă singurele atuuri sunt critici la adresa celorlalți.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ