Share

USLIP Iași a adresat un set de întrebări primului ministru Ludovic Orban, și președintelui României, Klaus Iohannis

USLIP IAȘI susține că Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu pot fi organizate în condiții de siguranță deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat.

”Credem că mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de susținere a Bacalaureatului și a Evaluării Naționale”

”Există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinților, elevilor și cadrelor didactice cu privire la acest aspect.

În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educației, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post național de televiziune că “sănătatea elevilor și a profesorilor este cea mai importantă!”.

Această axiomă nu se potrivește însă cu intenția declarată în aceeași intervenție televizată, de a organiza totuși examenele în lunile iunie și iulie. Credem că mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul și Evaluarea Națională printr-o procedură pe care am înaintat-o deja în spațiul public.

Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opțiune fezabilă de a ieși din această dilemă“, a declarat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași.


Share
Citeste si   VIDEO l Fără PARADĂ militară și fără PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ la IAȘI
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ