Share

Totul pentru prietenii primarului Mihai CHIRICA 

Cine l-ar putea înțelege mai bine pe Alin AIVĂNOAEI decât Mihai Chirica? Cei doi au un profil asemănător în sensul că ambii au fost directori în mari companii ieșene din care au ajuns slujbași la stat.

Și nu doar slujbași…

Ambii au avut ambiția de a beneficia și de favorurile ce decurg implicării în politică.

De fapt, în spatele celor doi nu este decât o schemă de tras bani din bugetele instituțiilor.

Dacă în spatele lui Mihai CHIRICA am arătat că stă firma CONEST, iată că de pe urma activității politice a lui Aivănoaei are de câștigat firma GIP EST SRL.

Ce-ar fi CONEST fără contractele primite de la instituțiile publice din IAȘI? Peste 800 milioane SUPTE de la STAT doar în ultimii 10 ANI

Evoluția CONEST este indivizibil legată de mediul politico-administrativ local

CONEST este de fapt fostul Trust de Construcții Industriale al Iașului. Compania a fost privatizată în 1991 în spiritul acelor vremuri și firește întreaga infrastructură de construcții a Iașului a intrat pe mâinile unor privați.

Încă din acei ani, societatea a știut să întrețină raporturile cu administrația publică locală. Atât de apropiate au fost aceste raporturi, încât această societate de construcții i-a construit și casa fostului primar Simirad. De bunul mers al lucrărilor s-a ocupat chiar viitorul director tehnic, viceprimar și actual Primar al Iașului, inginer în cadrul CONEST la vremea respectivă.

Da, din poziția de inginer în cadrul CONEST SA, Chirica a fost desemnat să se ocupe de construcția casei primarului Constantin SIMIRAD. Poate chiar actualul primar a făcut la vremea respectivă tot posibilul pentru a ajunge în această ipostază. Cert este că prin această conjunctură Simirad l-a remarcat pe tânărul care promitea mult.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 3 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Atât de mult l-a impresionat Chirica pe Simirad încât acesta din urmă l-a adus la primăria Iași în 2001. Când a intrat Nichita primar interimar în 2003, Chirica era deja acolo. Restul este deja istorie.

Vechile prietenii se uită greu, mai ales când sunt întreținute de interese actuale

Atât din poziția de director tehnic, cât și din cea de viceprimar și mai ales de primar al Iașului, Mihai CHIRICA a avut o colaborare continuă și strânsă cu CONEST SA. Faptul că acest trio a funcționat peste ani este demonstrat și de faptul că primul lucru pe care l-a făcut Chirica când a ajuns primar a fost să îl aducă pe Simirad pe poziție de consilier politic. La troica COZMA – SIMIRAD – CHIRICA ne referim!

Despre CONEST SA

Înființată în martie 1991, CONEST a avut în anul 2017, 329 angajați. Domeniul principal de activitate este acela al lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

Cifra de afaceri a CONEST SA, la nivelul anului 2017 a fost de 127.255.981 RON.

COZMA VIOREL este acționar majoritar în societate deținând 86.509 % din acțiuni. Societatea are 3 administratori: CRISTIAN CONSTANTIN, TOFAN IRINEL GEORGE și IRIMIA LUCIAN.

Societatea este asociată în:

Nume Functie % Firma Județul Localitatea Extra
CONEST SA Asociat 100 % CONEST PARC RESIDENCE S.R.L. IASI IASI
Asociat 30 % BCC AGREGATE BETOANE SRL IASI IASI
Asociat 43.5 % BCT CONFORT RESIDENCE S.R.L. BUCURESTI
Asociat 75 % CONEST REZIDENTIAL SRL IASI IASI

 

Primăria Iași se află în topul contractelor câștigate de CONEST SA:

Pentru modernizarea străzilor din Municipiul Iași, Primăria a plătit societății Conest, în august 2016, suma de 12.776.200 RON. Conest a mai încasat 4.719.440 RON de la Primărie în decembrie 2015 tot pentru Executie lucrari “Modernizare strazi” in municipiul Iasi.

Pentru lucrari de construire (inclusiv diverse si neprevazute) pentru proiectul Dezvoltare artera functionala SUD – Municipiul Iasi – revizuire proiect tehnic si detalii de executie au mai fost achitați 8.248.610 RON în mai 2015.

Citeste si   Mihai ”danone” CHIRICA ia fața lui Emil BOC! TELEGONDOLE la Iași VS metrou la CLUJ

În 2014, Primăria a mai alocat 613.372 RON în octombrie, 9.230.880 RON în august, 3.472.850 RON în iulie, 1.090.300 RON în mai, 2.085.890 RON în martie, 7.692.360 RON în februarie, pentru diverse lucrări executate de CONEST pe raza municipiului Iași etc.

Toate contractele mari, atât din municipiu cât și din județul Iași, pleacă către CONEST SA

Indiferent de domeniul de activitate educație, administrație publică, interne, cultură atunci când discutăm de zona construcțiilor există în mod invariabil un singur mare câștigător: Viorel COZMA!

Pe parcursul materialelor viitoare vom reveni cu detalii concrete despre multiplele surse de câștig primite de Aivanoaei de la Mihai Chirica în administrația locală.

Dar să vedem cine este Alin AIVANOAEI!

Alin AIVANOAEI a scăpat de închisoare pentru că și-a recunoscut vina

Consilierul județean Aivanoaei și-a recunoscut incompetența în fața organelor de cercetare penală și a instanței de judecată, a fost condamnat de justiția română, dar continuă să îi reprezinte pe cetățeni.  

„În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.proc.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul penal nr.233 /P/2015 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul AIVANOAEI COSTANTIN ALIN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal. În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C.pen.

Condamnare de 1 an închisoare pentru consilierul județean Alin Aivanoaei

Condamnat pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu

Se stabileşte pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului AIVANOAEI COSTANTIN ALIN , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

Citeste si   USL–ul renaște la IAȘI! Mihai "danone" CHIRICA reprezintă atât PNL cât și PSD în Consiliul Local

În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1(un) an închisoare stabilite pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Totuși, prin conduita actuală, acest exponent politic demonstrează faptul că nu conștientizează gravitatea situației în care se află

Cum ONOAREA în politică românească este o raritate, Aivanoaei nici măcar nu a luat în considerare o demisie din calitatea de consilier județean.

Dimpotrivă, în baza relației dezvoltate cu Primarul Chirica a mai primit încă două surse de venit în structurile subordonate Primăriei Iași. Practic, Aivanoaei papă de peste tot.

Pe lângă aceste favoruri să le numim politice, Aivănoaei a reușit să deschidă ușa și pentru firma în care a fost director pe vremuri și anume GIP EST SRL.

Despre contractele prinse de această firmă de pază în instituțiile ieșene, vom discuta într-un material viitor.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ