Share

“Mulţumesc pentru invitaţia pe care am primit-o astăzi de a participa la această şedinţă. Şi vineri a fost o echipă de la MJ. Am avut discuţii cu colegii de la Sănătate şi Interne care au iniţiat această lege şi am stabilit de comun acord cu domnul Arafat să facem o împărţire a muncii. Noi am înaintat şi în scris propunerile de texte pentru procedurile pe care le avem în vedere şi care în linii mari sunt cele convenite de membrii comisiei senatoriale încă de vineri”, a afirmat Cătălin Predoiu, într-o intervenţie telefonică.Potrivit lui Robert Cazanciuc, este “extrem de util” materialul primit de la Ministerul Justiţiei. “Aşa cum aşteptam, este un material destul de gros care face o analiză şi a deciziilor CCR şi ne arată câteva riscuri referitoare la texte aflate în dezbatere. Cred că va trebui să luăm fiecare punct în parte din ceea ce a prezentat Ministerul Justiţiei pentru a vedea dacă textul acesta corespunde deciziilor CCR, corespunde exigenţelor CEDO şi reuşeşte să aşeze într-o formulă rezonabilă ceea ce am vorbit de fiecare dată şi anume măsurile graduale de luat în caz de situaţii care impun un risc epidemiologic sau biologic. O să mă uit cu atenţie pe el, dar, la prima vedere, este un material destul de riguros. E clar că este nevoie aici şi de un punct de vedere pe procedură şi din partea CSM-ului”, a spus social-democratul.El a adăugat că textul final trebuie să corespundă practicilor europene, măsurile trebuie luate gradual, iar internarea forţată a unei persoane trebuie să fie ultima acţiune, după ce au fost epuizate toate celelalte căi prevăzute de lege, de regulament, de tratatele la care România este parte.Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări s-a reunit din nou, luni, pentru a dezbate proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.Şedinţa a început în jurul orei 16,30. La şedinţă este prezent secretarul de stat în MAI Raed Arafat, mai scrie Agerpres.

Citeste si   Veronica Mitran, candidatul care se luptă pentru "eliberarea" Alexandriei: "Destul, domnilor! Ați furat suficient!"

Ministerul Justiției a avizat LEGEA CARANTINEI

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea, adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie, a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, cu observaţii preluate în textul proiectului, informează Guvernul ca răspuns la “afirmaţiile false” făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.”Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absenţă a avizului Ministerului Justiţiei asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, facem următoarele precizări: proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu”, se arată în informarea Guvernului.Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta “pretextele” folosite de lideri ai PSD pentru “a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente” în combaterea răspândirii virusului, Executivul a pus la dispoziţia presei şi avizul emis de Ministerul Justiţiei.

Citeste si   Cum a devenit Pro România partidul CIE/SIE: "Treimea" din umbră și Serviciile 

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ