Share

 

Fostul președinte a vorbit despre schimbarea administrației publice, micșorarea numărului de funcționari publici și cât de necesară este regionalizarea, despre care spune că a avut-o „pe masă”, dar nu a avut majoritate puternică în Parlament pentru a o putea aplica. Traian Băsescu a făcut aceste precizări în contextul în care este nevoie în următoarea perioadă de o guvernare chibzuită, de dreapta, potrivit părerii sale, care să folosească potrivit cele 83 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, și nu înspre consum, precum ar face-o social-democrații sau o viitoare guvernare de stânga în care să fie inclusă și USR. 

Citeste si   Parlamentarii IEȘENI au fost repartizati pe COMISII! Pe ce specializări vor activa in următorii 4 ANI

Citește și „Legile puterii” | Băsescu, despre viitoarea guvernare: Dacă va fi de stânga, va fi o catastrofă, banii se vor duce la consum! Alianța USR-PSD – un dezastru!

„Va dau un exemplu, sa nu se supere funcționarii români: Sunt plătiți pentru 8 ore, dar două ore fumează, două ore beau cafea, o oră citesc ziarul, și de asta avem nevoie de 1,2 milioane de funcționari. In loc sa facem serviciile statului la nivel cetnral si local cu 800 de mii de funcționari. (…)

Citeste si   Legile puterii | Nunțile și botezurile vor fi INTERZISE în continuare. Raed Arafat explică în ce condiții se deschid restaurantele

Asta e angajamentul de la politicieni: să nu mai numească tot felul de hahalere in fruntea companiilor de stat, sa nu mai renunte la criteriile de meritocratie. România are nevoie de o reforma administrativa, avem o birocratie formidabila pe tot teritoriul. Avem nevoie doar de 6-8 regiuni care sa fie și poli de dezvoltare. (…) Eu am avut-o pe birou (regionalizarea – n.red.) si nu am putut sa o implementez, ca am avut guverne care aveau 5-6 parlamentari ca sustinere în Parlament (…). Trebuie o majoritate puternica in actul de guvernare”, a explicat Băsescu, marți seară, la „Legile puterii”.

Citeste si   Fostul ministru ”TABLĂ” continuă numirile politice! PIONUL său, pus ADMINISTRATOR public la CJ IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ