Share

 

În legătură cu desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), „problema este una tehnică”, susține ministrul Predoiu.

„Ministerul Justitiei a elaborat un proiect de lege de desființare a SIIJ inca de la 1 februarie 2020. El este in CSM pentru aviz, dar nu am mers pe promovarea lui, pentru ca a fost limpede ca o astfel de tentativa ar fi sortita eșecului după ce doua proiecte similare au fost respinse în Parlament de majoritatea PSD.

Citeste si   Marcel Ciolacu, explicații după ce l-a felicitat pe Joe Biden, președintele ales al SUA. Ce spune despre întâlnirea lui Dragnea cu Trump

Și aici suntem condamnati sa treaca alegerile, și pe o majoritate ce se profilează, care să sprijine cadrul legislativ al Justitiei, ce sprijina  sa trecem la desfiintarea SIIJ. Solutia este prevăzută și în proiectele de legi publicate de MJ pe 3 septembrie, in dezbatere publica”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Acesta a mai spus că în acest moment „așteptăm, în continuare, de la Curtea de Justiție o pronunțare care vizează inclusiv această Secție Specială”.

Citeste si   Componența INCOMPLETĂ a comisiilor de specialitate din Primăria Generală - aprobată de majoritatea PNL-USR-PLUS

„Presupunând că Guvernul ar adopta azi o Ordonanță de Urgență de desființare, ar fi respinsă rapid în Parlament, de PSD, cum au respins proiectele de lege de desființare a SIIJ.  Au fost anul acesta doua proiecte, ambele respinse. Nu ne putem juca cu astfel de instituții. Să o desființăm azi, ca să o văd reînființată de Parlament săptămâna viitoare prin respingerea OUG.

Oricât de dificil ar fi, mai avem o lună până la alegeri. Mai așteptăm o lună până se instalează noul Parlament. 

Citeste si   Președintele AEP, depistat recent cu COVID-19: "Mă simt bine. Votul de duminică se va desfășura normal"

E foarte simplu să soliciți si să clamezi desfiintarea unei institutii. Ca sa o faci, ai nevoie de voturi.

Ce stă în puterea noastră am făcut deja. Ministerul a făcut deja toate legile necesare, rezultatele vor veni. (…) Ce era de făcut s-a făcut. Restul se face după alegeri”, a mai declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la „Legile puterii”, potrivit realitateadebucuresti.net.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ