Share

 

„Este vorba de o operatiune pregatită de mai multe luni de zile, a fost gândită, organizata și executată de DIICOT prin cooperare orizonatală cu Ministerul Afacerilor Interne și alte instituții de aplicare a legii. Chiar as putea spune ca este meritul intregii echipe de la DIICOT, a fostei echipe DIICOT, care a demarat această acțiune”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri seară, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Ministrul Justiției a vorbit despre organizarea acțiunii de amploare desfășurate miercuri. În dimineața zilei, percheziții au avut loc în toată țara, la aproape 400 de adrese. Printre infracțiunile vizate de acțiunile oamenilor legii se numără și traficul de droguri de mare risc, criminalitate organizată, șantaj și înșelătorie, proxenetism. Acțiunile polițiștilor vin în contextul în care, odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, foarte mulți infractori s-au întors în țară.

Citeste si   Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Universitar

Citește și Percheziții de AMPLOARE în toată țara: Aproximativ 400 de adrese verificate

„Procurorii lucreaza si actioneaza pentru aplicarea legii. S-a lucrat susținut in ultimele luni. (…) Vor continua astfel de actiuni. Este un răspuns corect dat unui fenomen care a devenit din ce în ce mai periculos în ultimii ani, ca urmare a slăbirii legilor justiției, ca urmare a Justiției în general în guvernarea trecută PSD și ca urmare a unor fenomene sociale care au devenit din ce in ce mai acute. (…)

Criza sanitară, carantinarea din acest an au constituit „o oportunitate și în acelasi timp o dificultate pentru procurori, politisti, pentru institutiile de aplicare a legii. Efortul a fost de doua ori mai solicitant. S-a lucrat susținut in ultimele luni si se va continua cu astfel de desfășurare de forțe”, spune ministrul Justiției.

Citeste si   Fotbalul românesc, nouă lovitură din partea grupului de la Cluj! Antrenorul Dan Petrescu, demis la ordinul lui Vasile Dîncu

Cât va dura destructurarea clanurilor interlope

Cătălin Predoiu nu a avansat însă și o perioadă în care se va finaliza o destructurare a clanurilor interlope de pe teritoriul României.

„Este foarte greu de estimat, dar va fi o operatiune care se va intinde cel putin pe câteva luni de zile”, a mai precizat ministrul Justiției.

Lipsurile din legislație, logistice și tehnice ale oamenilor legii

Acesta a mai vorbit, miercuri seară, la „Legile puterii”, de lipsurile cu care se confruntă oamenii legii, procurori, polițiști, în aceste acțiuni.

„E important să înțelegem că trebuie să-i sprijinim pe acesti oameni cu legi care să le permită prin desfășurarea acestor acțiuni și nu să le submineze capacitatea de a ancheta. Trebuie să continuăm să-i sustinem logistic și financiar. (…) Aceste rezultate (ca descinderile de miercuri ale DIICOT – n.red.) nu pot veni din senin. (…) Există o bătălie aproape între mijloacele de care dispun grupurile de crimă organizată, tehnice și financiare, și mijloacele de care dispun instituțiile de aplicare a legii. Trebuie să diversificam tehnica si tehnologia, logistica pe care o au la dispozitie procurorii , politistii, dar să si adaptăm și legislatia, si capacitatea lor logistică de a se lupta cu această criminalitate”, a explicat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la „Legile puterii, miercuri seară, la Realitatea PLUS.

Citeste si   Bogdan Aurescu, la reuniunea miniștrilor de Externe din NATO. Relația cu Rusia și China, pe agenda discuțiilor

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ