Share

Contextul schimbărilor survenite la nivel central, le-a dat idei liberalilor ieșeni

Opoziția de la nivelul Consiliului Județean Iași a inițiat o serie de discuții și negocieri al căror rezultat final ar trebui să se soldeze cu răsturnarea PSD de la vârful acestei instituții. Liderul de grup al liberalilor ieșeni consideră că “la nivelul plenului deliberativ al Consiliului Județean există, în acest moment, convingerea că PSD a pierdut majoritatea”.

Pentru acest motiv, PNL a solicitat nici mai mult, nici mai puțin decât “schimbarea președintelui de ședință a comisiilor reunite, a domnului Cristian Stanciu”.

Solicitarea aceasta echivalează efectiv cu o schimbare a centrului de greutate din Consiliului Județean Iași, știut fiind faptul că și la acest moment, Stanciu reprezintă de fapt vârful de lance al PSD în plenul CJ Iași.

Vom reda în continuare duelul politic al celor două formațiuni politice care, în fapt, maschează o luptă acerbă pentru putere în interiorul acestei instituții.

Romeo VATRĂ: “PSD a pierdut majoritatea

PSD sabotează funcționarea Consiliului Județean absentând de la ședința comisiilor reunite în cadrul cărora trebuiau dezbătute și avizate 32 proiecte de hotărâre care urmau să intre pe ordinea de zi a ședinței de mâine. Drept urmare, niciun proiect propus nu poate intra mâine iar ședința de plen, nu mai poate avea loc. E o dovada ca PSD pune interesul politic înaintea interesului județului”, se arată în comunicatul PNL Iași.

Asistăm la un derapaj grav de responsabilitate din partea consilierilor județeni PSD. Din păcate, toate cele 32 de proiecte care urmau să intre pe ordinea de zi a ședinței ordinare de mâine vor suferi întârzieri, iar mâine se va lua act că proiectele de pe ordinea de zi nu au avizele de la comisii. Chiar dacă sunt consultative, legea prevede obligativitatea existenței lor.

În fapt, noi am solicitat schimbarea președintelui de ședință a comisiilor reunite, a domnului Cristian Stanciu, motivat de faptul că la nivelul plenului deliberativ al Consiliului Județean există, în acest moment, convingerea că PSD a pierdut majoritatea. Din acest motiv, aleșii județeni PSD au părăsit sala în care, în mod firesc, urma să aibă loc ședința comisiilor reunite”, a declarat Romeo VATRĂ, liderul grupului consilierilor județeni PNL Iași.

Citeste si   VIDEO Dezvăluiri EXCLUSIVE, la Realitatea PLUS. Adrian Severin, despre cum a pornit statul paralel în România

Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași: ”Să râdem cu liberalii ieşeni”

Aflăm cu uimire și amuzament, totodată, că liberalii ieșeni critică administrația județeană pentru faptul că organizează o Gală de premiere a celor mai buni sportivi ieşeni şi pentru că susţine Centrul de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor. Le reamintim distinşilor politruci liberali că s-au împotrivit cu îndârjire atunci când Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Iaşi a încercat să iniţieze mai multe proiecte de hotărâre prin care să modernizeze baza sportivă de la Ruginoasa şi implicit să susţină, alţi tineri fotbalişti ai acestei comunităţi, care în acest an au câştigat prima ediţie a competiţiei naţionale, “Cupa Satelor” la fotbal, destinată copiilor sub 13 ani.

Tot liberalii, prin vocea profesorului de istorie Vasile Cotiugă, consilier judeţean şi preşedinte al Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, acuză administraţia judeţeană de faptul că nu mai susţine sportul de performanţă prin finanţarea Fundaţiei Sportului Ieşean (FSI). Le reamintim şi de această dată că nu Maricel Popa şi PSD Iaşi se împotrivesc finanţării sportului ieşean prin intermediul FSI, ci legea nu mai permite acest lucru şi le recomandăm, înainte de a mai face astfel de afirmaţii, să îl consulte pe Mihai Chirica, primarul Iaşului şi viitorul lor coleg de partid”, se arată în comunicatul PSD Iași.

Citeste si   Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, reales vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor

Maricel POPA: ”De asemenea, liberalii devin ridicoli și cu adevărat haioși în momentul în care solicită înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura Educatională în Zona Metropolitană”

”Guvernul PSD, administraţia judeţeană şi administraţiile locale sușţin de mai bine de 3 ani, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, reabilitarea, modernizarea şi construirea de creşe, grădiniţe şi şcoli în toate comunităţile din judeţ, nu doar în zona Metropolitană.

Astfel, sunt deja finalizate sau în diferite faze de implementare 273 de obiective de investiții în sistemul de învățământ preuniversitar din județul Iași. Valoarea totală a acestora se cifrează la peste 287 milioane de lei, adică echivalentul a peste 60 de milioane de euro”, se arată în comunicatul PSD Iași”, se mai adaugă în comunicatul celor de la PSD Iași.

„Creșe, grădinițe, școli gimnaziale și clădiri de licee trec prin ample procese de modernizare. În cazul multor comune din județ, vorbim inclusiv despre construcția de noi unități. În premieră, avem în lucru pentru mediul rural și realizarea a patru centre tip after-school”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași și lider al organizației județene a PSD.

Citeste si   Zi de FOC în Parlament: Rectificarea bugetară, votată marți de aleși. Marcel Ciolacu, ultimul anunț despre pensiile românilor 

Maricel POPA: ”La capitolul creșe, suma ce va fi cheltuită va depăși 16,8 milioane de lei. Cu acești bani, se vor reabilita și moderniza două creșe, iar alte 7 vor fi ridicate din temelii”

Aproape 80 de milioane de lei vor fi destinate grădinițelor, 45 de unități existente urmând a fi refăcute, iar alte 37 vor fi construite de la zero. Cea mai mare sumă, de peste 155 de milioane de lei, a fost destinată școlilor primare și gimnaziale din județ.

Potrivit datelor centralizate, sunt în lucru 155 de unități care vor fi modernizate. În cazul altor 15, este vorba despre clădiri nou-nouțe ce urmează să fie edificate. În ceea ce privește liceele județene, suma alocată prin cele două programe PNDL depășește 31 de milioane de lei, iar operațiunile sunt cele de reabilitare, modernizate și dotare în cazul a 9 unități de învățământ. Tot în cadrul acestui capitol sunt cuprinse și lucrările de construcție a patru centre rurale de tip after-school. Costul ridicării și dotării acestora au fost estimate la aproximativ 5,21 milioane de lei.

Din păcate, pe tot parcursul acestor trei ani consilierii județeni liberali au preferat să nu voteze proiectele administrației social-democrate care propunea modernizări de drumuri, dezvoltarea Aeroportului sau susținerea antreprenorilor și a mediului de afaceri. Aceștia s-au poziționat inclusiv împotriva adoptării bugetului județului Iași, cel mai mare din istoria existenței Consiliului Județean Iași”, se arată în finalul comunicatului PSD IAȘI.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ