Share

eTwinning este o platformă de comunicare online a  şcolilor din Europa, ce oferă profesorilor din diferite școli, posibilitatea: să comunice,  să colaboreze sau să demareze proiecte educaționale cu tematică diversificată

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași se află pe lista celor 77 de unități de învățământ din România premiate cu Certificatul de Școală eTwinning 2020-2021. Liceul se află printre unitățile de învățământ care sunt deschizătoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum:
➡practicile digitale
➡practicile de siguranță online
➡abordările inovatoare și creative ale pedagogiei
➡promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice
➡promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor

Certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Iuliana ȚUGUI: ”Suntem onorați că am obținut acest certificat eTwinning, certificat ce vine să ateste calitatea actului educațional desfășurat la noi în școală”

Unitatea noastră de învățământ a luat inițiativa dezvoltării acestei pârghii de comunicare, cu multiple oportunități educaționale, vizând, în principal, obiective cu efecte de durată asupra calității actului educativ și asupra pregătirii și deschiderii profesorilor spre noile resurse ale învățământului.

Dintre obiectivele generale ale proiectelor de tip eTwinning,  enumerăm: colaborare și muncă în echipă, realizarea unor schimburi de experiență online, punerea în aplicare a unei educații incluzive și inovatoare, utilizarea instrumentelor TIC și a platformelor educaționale online, promovarea unei educații de calitate”, a declarat Iuliana ȚUGUI, directorul Liceului Economic de Turism Iași.

Ținând cont de specificul activității din ultimii ani pe această linie, a proiectelor internaționale din școala noastră, am aplicat pentru obținerea certificatului eTwinning în luna februarie, anul curent”

Procedura s-a axat pe completarea unui formular online, ce presupunea atingerea unor standarde, precum: proiecte derulate în ultimii ani, profesori activi pe platforma eTwinning, derularea unor activități cu elevii și profesorii privind siguranța pe internet și participarea la activități de formare pe platforma eTwinning.

Pentru ilustrarea activității în acest domeniu al educației, menționăm titlurile și numele profesorilor coordonatori de proiecte, derulate în ultimii 4 ani la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iași: Gettingcloser și It’smylife (proiect aflat în derulare) – profesor Dana Larco; Erasmus + “Promoting National Identity in European Context through Customsand Traditions”- Georgeta Ciobanu, Ana Nedelcu și Petronela Budeanu; Nicetomeetyou! – Petronela Budeanu; Cooperation of European secondary schools to produce, apply and disseminate the Open Educational Resources with theuse of information and communication technology -Georgeta Ciobanu și Carmen Laura Băjenaru; Mediu prietenos și Tradition in my Hometown – Magda Culbec; Sharing Good Practice in Vocational Schools – Carmen Cumpăratu.

Lucrând împreună în cadrul acestor proiecte eTwinning, elevii și profesorii își dezvoltă creativitatea, încrederea în sine, spiritul de echipă, precum și abilitățile de comunicare în limba engleză și competențele digitale, competențe utile pentru o educație durabilă și de calitate. Suntem onorați că am obținut acest certificat eTwinning, certificat ce vine să ateste calitatea actului educațional desfășurat la noi în școală”, a mai declarat Iuliana ȚUGUI, directorul Liceului Economic de Turism Iași.

Citeste si   EXPOZIȚIE de creaţie artistică FOTOGRAFICĂ “Tinerețe fără bătrânețe. Delta – Tărâm de poveste” la Iulius Mall IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ