Share

Contexte inovative de învățare bazate pe realitate virtuală și realitate augmentată

Preocupat permanent de construirea unor contexte de învățare inovative care să răspundă nevoilor de formare ale elevilor, conectați la ritmul alert de dezvoltare a tehnologiilor, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași derulează proiectul Erasmus+ nr. 2018-1-RO01-KA201-049411, intitulat Inovație în școala viitorului prin utilizarea realității virtuale și augmentate în formare și educație școlară.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, are un buget aprobat de 250 350 euro și vizează crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare), Fundația EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consorțiu de 43 școli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Bragança, Soros International House și Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

În perioada 16 – 20.09.2019 se desfășoară training-ul de formare a 22 de profesori și specialiști IT din România, Italia, Portugalia, Lituania, care vor proiecta scenarii didactice bazate pe realitate virtuală și augmentată pentru școli. Activitățile de formare sunt coordonate de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași și Fundația EuroEd, în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare (Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Informatică (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și compania Centric.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. drd. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. dr. Marius Smirnov, coordonează crearea de resurse educaționale deschise bazate pe realitatea virtuală, dedicate directorilor de școli și profesorilor.

În cadrul activităților proiectului au fost susținute activități demonstrative transdisciplinare utilizând noile tehnologii și diferite resurse educaționale online de către elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, coordonați de profesorii acestora – membri ai echipei de proiect.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ