Share

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi va fi gazda celei de a cincea activități de predare, învățare și formare în cadrul proiectului „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, proiect de parteneriat strategic – acţiunea cheie 2, coordonat de Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding – Germania şi având ca partener St Dominic’s High School din Belfast – Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Ele se vor desfășura în perioada 21 – 25 octombrie 2019 și vor reuni 30 de elevi și 13 profesori din cele trei țări partenere.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Pe parcursul activităților vom încerca să identificăm probleme legate de poluarea mediului înconjurător în comunitățile din care provin școlile participante și să găsim posibile soluții de reducere a impactului poluării mediului. În acest demers vom avea alături atât mediul academic (Universitatea ”Al. I. Cuza” – Facultatea de Fizică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” – Departamentul de Ingineria şi Managementul Mediului din cadrul Facultății de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ”Cristofor Simionescu”), cât și Primăria Municipiului Iași.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Până la finalul proiectului (august 2020), elevii vor realiza un film de prezentare a întregii experiențe acumulate, punându-și în valoare creativitatea și gândirea critică și integrând strategii de dezvoltare sustenabilă la nivel local, regional sau european. La nivel instituțional, acest proiect a reușit deja să promoveze practici inovative pentru încurajarea învățării colaborative, să îmbunătățească relevanța învățării și să faciliteze tranziția elevilor către niveluri superioare de educație.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ