Problema lipsei indicatorului „Cedează trecerea” la intersecția a două străzi importante din Suceava nu se dovedește a fi una singulară

Fie că au dispărut, fie că au fost date jos în cadrul unor lucrări de reamenajare, aceste indicatoare lipsă duc la confuzii și la risc mare de tamponări sau chiar accidente grave, cu victime.

După cum am arătat în ediția de ieri a ziarului nostru, accidentul petrecut luni după-amiază în municipiul Suceava, la intrarea pe strada Mărășești din Suceava, dinspre primărie, la intersecția cu strada Mihai Viteazul, dinspre Policlinică, în care a fost implicat un autobuz electric de mici dimensiuni al societății de transport public local, a scos în evidență o scăpare importantă în ceea ce privește semnalizarea rutieră.

 Indicatorul de „Cedează trecerea” de pe strada Mihai Viteazul, considerată secundară, lipsea, astfel că, după legislația rutieră, șoferul autobuzului, deși circula pe strada Mărășești, ar fi trebuit să dea prioritate de dreapta, așa cum se dă într-o intersecție fără alte semne de circulație.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

Dovadă că problema a fost realizată și cei de la Serviciul de Sistematizare Rutieră din cadrul Primăriei Suceava este că în acel loc a apărut imediat indicatorul „Cedează trecerea”.

Asta deși cam toți dau prioritate celor care circulă pe strada Mihai Viteazul. În cazul unui accident sau al unei tamponări, însă, se aplică regula priorității de dreapta, adică cei de pe strada Mihai Viteazul ar trebui să dea prioritate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ