Share

LIS AFFAIR SRL ”firma de casă” a primarului Stelian TURCU a bifat 4 contracte în valoare de 171 936 RON în luna aprilie

Este cunoscut faptul că primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu,  este un veritabil baron local. Acesta  și-a creat o adevărată rețea de rude și interpuși în instituțiile comunale și a încredințat contracte prin atribuire directă unor ”firme de casă”  timp de aproape un deceniu. Aceste firme sunt controlate de fiicele unui om de afaceri din Tomești. Este de ajuns să se vadă sumele fiecărui contract, pentru a avea imaginea clară a clientelismului și a cheltuirii după bunul plac, a banului public în Comuna Lețcani.

Numeroase achiziții au fost adjudecate prin atribuire directă de aceeași firmă, LIS AFFAIR SRL, din Tomești.

Firma specializată în pregătirea terenului pentru lucrări şi construcţii a fost înființată în 2010 și este considerată o adevărată ”firmă de casă” a Primăriei Lețcani.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

Societatea este controlată de Petronela Ștefan, fiica omului de afaceri Ionel Ștefan. Încă de la înființare, firma a câștigat numeroase contracte la Lețcani: introducere a rețelei de apă, modernizare școală, modernizare  cămin cultural și construirea sediului Primăriei Lețcani.

Toate aceste achiziții au fost adjudecate de aceeași firmă, LIS AFFAIR SRL

Luna aceasta, primarul Stelian TURCU, a atribuit prin achiziție directă  4 contracte cu o valoare totală de 171 936 RON aceleiaşi firme, LIS AFFAIR SRL.

Contractele atribuite constau în:

  • lucrări de extindere a rețelei de apă în satele Lețcani și Cogeasca, în valoare de 41 936 RON
  • achiziționarea de balast și închirierea unui autogreder pentru lucrări de nivelare, taluzare, reprofilare în valoare totală de  100800 RON
  • lucrări  de proiectare și execuție reparații carosabil peste râul Bahlui – DC 26B km 1+830, în valoare de 100000 RON
  • închiriere autogreder și vola pentru servicii de salubrizare în zonele de depozitare necontrolată, în valoare de 19200 RON.
Citeste si   Dr. Florin ROȘU este noul MANAGER al Spitalului de BOLI Infecțioase IAȘI

Este de notat faptul că societatea, LIS AFFAIR SRL, abonată la contracte cu statul a avut în anul 2019, 37 de contracte publice în valoare de 14 712 275 RON.

Dintre cele 37 de contracte, 11 au fost incheiate cu Primăria Comunei Holboca și 8 cu primaria comunei Lețcani.

Firma înregistrează active circulante în valoare de 3.107.147 RON și active imobilizate de 546.218 RON

În anul 2011 Primăria Lețcani a a fost amendată de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (fosta ANRMAP) cu suma de 105.000 lei deoarece a divizat contractul privind ridicarea unei baze sportive într-o serie de 9 contracte, totalizând 550.000 lei, pentru ca firma Stand – Rom SRL să  poată câștiga 8 dintre ele, în valoare de 490.000 lei.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

Firma Stand – Rom SRL era controlată, la acea dată,  de cealaltă fiică a omului de afaceri Ionel Ștefan, Ionela Ștefan.

Ionela Ştefan s-a asociat cu cetățeanul moldovean Victor Rusu, după câștigarea contractelor, pentru ca ulterior, conform Monitorului Oficial 1.411/26.04.2011, Ionela Ștefan să iasă de tot din acea firmă.

Chiar și în plină criză, ”firmele de casă” ale primarului Turcu, încheie contracte pe bandă rulantă, prin achiziție directă. LIS AFFAIR SRL fiind în topul preferințelor primarului de Lețcani.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ