Share

Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (7)

”Ieri, am făcut pauză aici, că m-a chinuot oleacă poemul postat spre seară, dar cum am mai spus, jurnalul merge mai departe. Astăzi riscul de a ieși malformat din această experiență. Și după cum mi se pare, nu doar eu…”

Voi rămâne cu malformații?

Am fost mereu un singuratec – prefer forma antebelică, cum observa și prietenul meu, poetul Lucian Vasiliu -, iar mulțimile îmi priau și îmi priesc tocmai din pricină că-mi pot camufla perfect această singurătate. De bună seamă, în privat, în micile cercuri de prieteni, sunt altfel, vorbesc, comunic, sunt expansiv etc, deci alt comportament decât în marile anturaje.

Prin urmare, ar fi mai potrivit să spun că sunt un singuratec cordial, cum am și spus-o în titlul unui interviu mai din tinerețe. După cum văd, îmi păstrez această singurătate cordială și atunci când mă manifest în spațiul virtual. Când eram pe Facebook, intram în discuții în timp real până mă apuca amețeala, cu toți contacții care se manifestau. În proporții mai mici, la fel stau lucrurile și pe blogul pe care scriu acum.

Citeste si   Vrea să ne reprezinte în PARLAMENT dar are datorii la FISC de 292.680 LEI! Acestea sunt realizările PMP-istului Adrian ACOSTOAIEI

”Pe la începuturile autoizolării, în prima săptămâna, cea în care a funcționat voința proprie și nu ucazul, am avut prilejul și curiozitatea să mă auto-observ”

Am constatat niște schimbări în comportamentul meu, inclusiv riscul să mă trezesc la finalul captivității un fel de gospodar. Am scrie atunci o postare pe blog, la rubrica Din Foișor, pentru că nu-mi venise încă gândul acestui jurnal, poate chiar notația aceea va fi născut gândul. Scriam atunci:

„Fac parte dintre norocoșii aproape neafectați de autoizolare. Cu excepția flanării – ca să-l evoc pe regretatul Vintilă Mihăilescu –, pe aceasta am mutat-o în Cyberspace, fac exact ceea ce făceam și înainte, cu o excepție despre care va fi vorba mai la vale, prin urmare, citesc mult, scriu când mă apucă, ascult multă muzică, postez pe blog, răspund la mailuri, deambulez pe internet, citesc lucrurile interesante semnalate de alții, îi mai consiliez de la distanță pe cei care suportă deja mai greu izolarea.

Apropo, autoritățile s-au gândit la asta, dar nu și la această chestiune care se va agrava tot mai mult, pe măsură ce se extinde epidemia și se lungește autoizolarea. Știu că unii colegi psihologi fac acest lucru spontan și gratuit, dar ar trebui inventat un sistem organizat, tot telefonic și online în cea mai mare parte. Psihologic, va fi greu pentru foarte mulți… Ar fi culmea să ieșim integri din epidemie, dar cu nervii praf…”.

Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (7)

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ