Share

Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (5)

”Da, jurnalul merge mai departe! Astăzi, despre declarația pe propria răspundere, criminala mea neglijență, ameliorare sistemului de supraveghere și control. Dar și despre jocul de-a cenzura în doi pași a guvernanților noștri…”

Declarația mamelor lor!

”Chiar dacă ne referim la un singur ipochimen dintre cei vizați, cuvântul mame trebuie folosit tot la plural – este imposibil să iasă niște minți așa de lucioase dintr-o singură mamă! Dar la temă, autorul, fără ocolișuri, chiar dacă ele fac adesea farmecul scrisului. Prin urmare, aseară am dat pe net peste lista celor 37 de îngăduințe pe care le ai dacă părăsești celula pentru a umbla, cu treburi de bună seamă, prin țarc.

Alt ocol, de data aceasta pentru carnalii – ceea ce urmează nu este un autodenunț, deci nu poate fi utilizat împotriva mea, scriitorii, au dreptul, sper că îl mai au, la imaginație, invenție, chiar și ficțiune. Consultând eu lunga listă – lista e lung, îngăduințele sunt zgârcite – am constat că în cele 5 sau 6 ieșiri ale mele am fost în cumplită stare de ilegalitate. Nici nu mi-am imaginat că pentru acele jumătăți de oră, situate strict în interiorul celor două ore alocate generos de stăpânii stării de urgență, trebuia să completez o declarație pe propria răspundere.

Citeste si   IAȘUL va avea un nou Institut REGIONAL de Boli Cardiovasculare la MIROSLAVA! Dan NIȚĂ: ”Acest OBIECTIV va genera INTERES”

Mi se părea și caraghios, până la ghena de gunoi sunt 50 de metri, până la cele trei farmacii, puse cu înțelepciune una lângă alta, iar până la cele două magazine alimentare, care nu-s nici mini, nici hyper, așa că ar merge midi sau medium, sub 150. Nu mi-am dat seama de culpa mea nici măcar luni, când Mihai mi-a scris că era înarmat cu declarația buclucașă, polițienii reproțându-l altceva, că nu avea șapcă, precum în vechiul banc. Bun, de maine, că azi nu ies, voi completa și declarația cu pricina. Cum o pot scrie de mâna, vor avea polițienii ceva de lucru s-o citească”.

”Un mic pas înapoi, unul mare înainte în zona transparenței”

”Îi mulțumesc lui Edi Antoniu pentru o veste bună, șefii legii marțiale nedeclarate încă, au ridica una din interdicțiile care țin de cenzura pură. De azi, prefecții au voie să furnizeze presei și publicului informațiile privind situația infectării, deceselor, izolărilor și carantinelor din fiecare județ.

Cu acest prilej, aflu și eu că în județul meu sunt 52 de cazuri confirmate, nu vreo 30, cu tot cu cei din alte județe internați la Iași, după cum știam până acum o oră. Nu șcriu dacă acest pas înapoi s-a făcut din pricina protestelor – și mă felicit că am fost printre primii care au luat atitudine – sau faptului că și ipochimenii ăștia sunt tot români și le-o fi venit mintea cea de pe urmă. Salut măsura, informațiile complet și corecte fac mai mult mai bine, oricât de triste vor deveni acestea cu fiecare zi, decât absența acestora. Prin urmare, veți avea acces privind situația din județul vostru urmărind presa locală”.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ