Share

Administratia Nationala a Penitenciarelor a reactionat la afirmatiile facute de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care i-a cerut ministrului Justitiei sa anunte public cati oameni au murit in inchisorile din Romania.

„In anul 2016, corespunzator unui efectiv rulat de 40.712 persoane, s-au inregistrat 98 decese respectiv 3,5 la o mie de detinuti. Acest numar este de aproximativ 3 ori mai mic decat in populatia generala, daca ne raportam la statistica oficiala a Institutului National de Statistica, corespunzator anului 2015 ( 11,7 decese la mia de locuitori)”, arata ANP intr-un comunicat publicat miercuri.

Citeste si   Ludovic Orban, de Ziua Armatei: Militarii români contribuie, prin activitatea lor, la întărirea credibilității României pe plan extern

„Decesele au avut ca si cauze principale afectiuni medicale cronice/cazuri in faza terminala. Astfel, din cele 98 de cazuri, 31 au avut ca si cauza a decesului boli neoplazice, ceea ce reprezinta 31,63% din totalul deceselor in 2016, comparativ cu anul 2015 unde din totalul de 113 decese, 41 au avut ca si cauza boli neoplazice, ceea ce reprezinta 36,28% din total. in toate cazurile au fost sesizate organele de cercetare penala si in niciun caz nu s-a constatat culpa angajatilor”, precizeaza institutia.

Citeste si   Un MARTOR la "cina cea de taină" a lui Ciolacu rupe tăcerea: ce s-a întâmplat, de fapt, la masă. Ce puneau la cale liderii PSD

Liviu Dragnea a sustinut marti, la un post de televiziune, ca Dan Admaescu a murit in inchisoare. In replica, ANP a precizat astazi ca milionarul a decedat intr-un spital privat.

 „Nu vreau sa exploatez un caz grav, dar totusi a murit un om in penitenciar”, a spus liderul PSD, facand referire la omul de afaceri Dan Adamescu.

 

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

„Eu cred ca Ministerul Justitiei trebuie sa arate cati au murit in inchisorile din Romania, sa stim, au murit zeci, sute, mii. Daca sunt oameni condamnati pentru diverse pedepse, dar nu sunt condamnati la moarte, nu mi se pare corect sa moara in inchisoare”, a mai spus Liviu Dragnea.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ