Share

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat luni că şefia Comisiei SIE nu va reveni PNL, el arătând că îşi menţine punctul de vedere şi că vrea ca aceasta să fie condusă tot de un social-democrat, urmând a se identifica modalitatea legală pentru a se majora numărul de membri.

Solicitat să precizeze dacă şefia Comisiei SIE va reveni PNL, Dragnea a răspuns: ”Nu, eu îmi menţin punctul de vedere. Vreau ca PSD să conducă şi Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, în ceea ce priveşte aceste două servicii, a fost ruptă de preşedintele Iohannis. A propus şi la SRI şi la SRI doi membri PNL”.

Citeste si   Ludovic Orban, de Ziua Armatei: Militarii români contribuie, prin activitatea lor, la întărirea credibilității României pe plan extern

El a explicat şi de ce constituirea Comisiei SIE a fost amănată luni, deşi a fost programată pentru plenul comun.

”Acolo este o obligaţie să fie reprezentat şi Senatul. Din cei cinci membri, trei trebuia să fie de la Camera Deputaţilor, doi de la Senat. Toate partidele au propus de la Camera Deputaţilor şi nu puteam intra cu aşa ceva în vot”, a argumentat Dragnea.

”De asemenea, eu cred că, dacă tot am amânat-o, să vedem dacă avem baza legală şi procedurală să mărim numărul membrilor din Comisia SIE. Totuşi, cinci mi se pare un număr foarte mic, mai ales că este o dorinţă foarte ,are din partea unora să intre în aceste comisii, le-am spus colegilor mei să găsim modalitatea legală prin care să facem acest lucru”, a spus el, arătând că majorarea numărului la şapte sau nouă membri ar fi potrivită.

Citeste si   A început cursa desemnării premierului României. Toate partidele au pretenții la prima funcție din viitorul Guvern

Întrebat dacă şi PMP va avea reprezentare în Comisia SIE, după majorarea numărului de membri, liderul PSD a răspuns: ”Chiar trebuie. Toată lumea care vrea să intre, să intre în aceste două hore foarte atrăgătoare la început”.

PSD se comportă ca “o armată roşie care vine şi cucereşte Parlamentul” dacă nu respectă protocolul potrivit căruia PNL îi revine preşedinţia Comisie pentru controlul activităţii SIE, a declarat luni preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Citeste si   PSD îi acuză pe liberali că pregătesc majorarea TVA, după alegerile parlamentare

Au fost negocieri atât între PNL, cât şi celelalte partide. Există, de asemenea, un protocol asumat de către toate partidele parlamentare şi pe acel protocol PNL îi revedea preşedinţia Comisiei SIE. Aseară, au spus consilierii, domnul Dragnea a transmis că doreşte să ia totul. Cu ce drept într-o «democraţie» de tip feudal poţi să iei toate instituţiile şi să domini totul? Ar fi regretabil. S-ar comporta exact ca o armată roşie care vine şi cucereşte Parlamentul. Cred că ar fi corect ca PNL, care este al doilea partid ca mărime în PNL să deţină preşedinţia unei comisii speciale”, a spus ea.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ