Share

Liviu Iolu: ”Niciun mare proiect de investiții prezentat de Mihai Chirica, nu este realizat”

Liviu Iolu, a prezentat ieri, (10. 02- n.r), analiza bugetului propus de Mihai Chirica, pentru anul 2020: ”În propunerea de buget pentru anul 2020, găsim cifre – de exemplu la investiții – care nu se susțin, nu au corespondent în realitate. Asta vedem clar, comparând cu cheltuielile de investiții din anul 2019. Marea problemă a bugetului Municipiului Iași, o reprezintă cheltuielile de investiții, care au un grad de execuție foarte mic, de numai 51.7%. Cum se traduce asta în viața de zi cu zi a ieșenilor? Niciun mare proiect de investiții prezentat de Mihai Chirica, nu este realizat și nici nu are șanse de a fi realizat într-un timp rezonabil”, a declarat Liviu Iolu, candidatul propus de PLUS la Primăria Municipiului Iași.

Citeste si   VIDEO Ludovic Orban: Guvernul va ataca la Curtea Constituțională și majorarea pensiilor cu 40%, și stimulentele pentru profesori

Primăria nu are capacitatea administrativă de a atrage fonduri pentru investiții

Analiza PLUS, arată o exagerare evidentă în bugetul primăriei, în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. În 2019, Primăria a reușit să atragă doar 10 milioane de euro, din fonduri din fonduri europene, însă își propune ca pentru 2020, să atragă 40 de milioane. Primăria nu are capacitatea administrativă de a atrage fonduri pentru investiții, judecând după experiența anilor precedenți. De altfel, se poate remarca și supraevaluarea subvenților primite de la bugetul de stat pentru investiții.

 „Cred că toată lumea a văzut deja o falsificare a realității pe care primarul Chirca o face frecvent. Proiecte pe hârtie, filme SF, stadioane, sală polivalentă, poduri etc. Se laudă cu proiecte de investiții, dar pe care nu are capacitatea să le și construiască sau să le finalizeze. Ne amintim că la finalul anului 2015, ne promitea bărcuțe și microhidrocentrale pe Bahlui, tot așa în desene animate, iar acum, continuă aceeași strategie.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Degeaba ai resurse de aproape 118 milioane de euro anual, degeaba ai un grad mare de autonomie financiară – administrarea slabă, lipsa de capacitate administrativă și de interes real pentru binele cetățenilor, conduc la risipă de resurse și mai ales, de oportunități”, a mai declarat Liviu Iolu, candidatul propus de PLUS, la Primăria Municipiului Iași.

         Liviu Iolu: ” Eu am trecut prin niște alegeri interne, la fel ca toți cei de lângă mine, alegeri interne, în care toți membrii PLUS au votat candidații la Consiliul local și candidații la Primărie

Întrebat de către reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” dacă ia în calcul să candideze pe listele consilierilor locali ai Alianței USR PLUS, la Primăria Iași, dacă nu va fi nominalizat pentru poziția de primar, Liviu Iolu, a declarat: ” Eu am trecut prin niște alegeri interne, la fel ca toți cei de lângă mine, alegeri interne, în care toți membrii PLUS, au votat candidații la Consiliul local și candidații la Primărie, iar în acest moment, ceea ce vedeți pe lista PLUS, nu este o numire, ci este rodul unor alegeri interne”.

Citeste si   Mihai CHIRICA a dat verdictul: PSD este un partid de COMUNIȘTI!

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ