Share

„Am utilizat starea de alertă și am utilizat toate măsurile prevăzute de starea de alertă. Starea de urgență îți oferă puține măsuri în plus, față de starea de alertă, conform Legii 55 care a reglementat starea de alertă, avem la dispoziție instrumente importante pentru a putea apără sănătatea publică, pentru a putea dispune reducerea interacțiunilor sociale.

Citeste si   Anunț de la Guvern despre organizarea slujbelor de Crăciun în timpul epidemiei de coronavirus

Am luat măsuri care acționează, o parte dintre ele la nivel local, altele funcționează la nivel național, indiferent de rata de infectare”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seara, la un post TV.

Premierul a precizat că, în continuare, şcolile trebuie să rămână închise, chiar dacă există numeroase solicitări în acest sens. 

“Ne-au criticat că le-am deschis, apoi că am trecut cursurile online. Aproape toate ţările care aveau cursuri în clasă le-au suspendat între timp. Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, intercaţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citeste si   Angajaţii din direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului își vor primi salariile pe octombrie din Fondul de rezervă al Guvernului – VIDEO

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ