Share

“Am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în HG privind prelungirea stării de alertă. Măsurile vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândire a virusului. Opinia şi evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a persoanelor infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu: Dosarul Revoluției nu se rezolvă pentru că mulți dintre cei care au executat atunci ordinele sunt încă în funcții înalte

Trebuie respectate deciziile pe care le-am luat. Este necesar să fie respectată măsura obligativităţii purtării măştii în spaţiile deschise. Învăţământul a trecut online. Se reduce interacţiunea dintre elevi, dar şi interacţiunea dintre părinţi. Am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte şi vom opri răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban.

Referitor la organizarea parlamentarelor la acest număr de cazuri, prim-ministrul consideră că alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.

Citeste si   Strămutarea dosarului baronului Mircea Cosma, cerută de DNA Ploiești pe motiv de posibilă imparțialitate a judecătorilor, RESPINSĂ de Curtea de Apel Ploiești

”Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.Am prevăzut modalităţi pentru desfăşurare campaniei şi organizare zilei votului. Atâta timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, riscul răspândirii nu creşte odată cu alegerile”, a mai spus Ludovic Orban, la Piteşti.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ