Share

Firma GLOBOCON SRL demarează contrucția unor noi blocuri în fața carterului de vile I.C. Brătianu

Primul bloc al ansambului, finalizat în acest an, a fost construit prin firma Gamon Gym Club administrată de Laura Ghibu, soția lui Cristian Ghibu. Al doilea bloc finalizat în 2018 a fost construit de dezvoltatorul imobiliar Gheorghe MANĂU.

Pe site-ul icbratianu-residence.ro blocul cu numarul 3 cu regim de înălțime D+M+4E este deja scos la vânzare cu un preț de 1000 E/mp prin agenția Palace Real Estate administrată de Iulian Lucan.

Cristian GHIBU a obținut momentan, pentru blocul nr. 3, un certificat. de urbanism pentru „construire locuințe colective și amenjare incinte”. Blocurile vor fi construite pe aceași line ca celelalte două ridicate anterior.

Contactat de reporterii Ziarului Buna Dimineata Iasi, Cristian GHIBU nu a dorit să ofere nici o declarație legat de acest proiect.

”Toate detaliile proiectului le găsiți în PUZ. În ceea ce privește firma cu care se construiește nu ofer detalii, deoarece nu înțeleg de ce vă interesează pe dumneavoastră acest subiect”, a declarat Cristian GHIBU.

Citeste si   VIDEO - Imagini revoltătoare - Îmbrânceli între oamenii care așteaptă la coadă la spital. Aglomerație, așteptare în ploaie

0 CIFRĂ DE AFACERI, 78 051 RON PROFIT

Firma GLOBOCON SRL, cu o vechime de 10 ani, are ca obiect de activitate ”Lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor”. În anul 2018 societatea cu un singur angajat a raporat, 0 cifră de afaceri și un profit de 78 051 RON.

Legătura dintre I.C. BRĂTIANU RESIDENCE și FENECHIU

Deși Fenechiu a negat mereu că ar avea vreo implicare în construirea ansamblului rezidențial I.C. BRĂTIANU RESIDENCE, acesta a fost văzut de nenumărate ori pe șantier, purtând echipamente de protecție specifice.

În anul 2014 când Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, afacerile sale au fost preluate de Cristian GHIBU, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în mandatul lui Relu Fenechiu.

Pentru a sublinia și mai clar implicarea familiei Fenechiu în acest proiect, în anul 2016, sotia lui Relu Fenechiu a fost imputernicită pentru a-i prelungi mandatul administratorului Cristian Ghibu în firma SC Globocon SRL

Citeste si   ISJ IAȘI informează operatorii ECONOMICI despre posibilitatea solicitării școlarizării elevilor în ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL DUAL

“Prelungirea mandatului administratorului societatii, persoana juridica S.C. GLOBOCON – S.R.L., societate cu sediul social in mun. Iasi, Aleea Castanilor, nr. 14, reprezentata legal prin administrator Ghibu Cristian, de la data de 1.03.2017 pana la data de 1.03.2018. Pentru a duce la indeplinire dispozitiile prezentei hotarari si pentru a face toate demersurile necesare in acest sens, se imputerniceste cu puteri depline dna Fenechiu Mariana-Daniela, anunț publicat in Monitorul Oficial din 22 septembrie 2016.

Banii din dosarul ”TRANSFORMATORUL” investiți în proiectul rezidențial I.C. Brătianu?

Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014, fiind găsit vinovat  de fapte de abuz în serviciu în dosarul „Transformatorul”. În acel dosar a fost acuzat că, în calitate de proprietar al Fene Grup, ar fi vândut transformatoare vechi la preţuri de bunuri noi către fosta SISSE Moldova.

Citeste si   Sfântul DIMITRIE cel Nou: Tradiții și OBICEIURI pentru această MARE sărbătoare a ANULUI

În 2016, fostul ministru al Transporturilor a semnat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fiind de acord să primească o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Potrivit acordului de recunoaştere, în perioada 2012-2014, Fenechiu, în calitate de deputat ar fi pretins de la socie­tatea de IT Siveco 15% din valoarea a două contracte derulate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei) şi de la o companie ieşeană (în valoare de 8.130.721 de lei), promiţând în schimb că va ajuta la câştigarea, respectiv buna derulare a celor două contracte.

În 2016, cele două pedepse au fost contopite, la pedeapsa de 5 ani fiind adăugate alte 6 luni de închisoare.

În august 2017, Relu Fenechiu a fost eliberat condiţionat însă până în acest moment prejudiciu în valoare 5,6 milioane lei nu a fost recuperat.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ