Share

Situaţie alarmantă pentru locuitorii din satele izolate alte Deltei. Dunărea este îngheţată şi nicio navă de pasageri sau de marfă nu a mai ajuns la ei în ultima săptămână. Nava care trebuia sa plece, ieri, cu alimente este blocată în port.

Nava Moldova, cea de care depind oamenii din Deltă este încărcată cu 50 de tone de alimente şi trebuia să aprovizioneze, ieri, localităţile izolate.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Din cauza sloiurilor de gheaţă foarte mari, nava nu a putut părăsi portul Tulcea şi se va face o nouă încercare astăzi, la ora 10.00. Ultimul transport de alimente s-a realizat pe 11 ianuarie, către localităţile Sulina şi Chilia Veche cu ajutorul remorcherului Mamaia 2.

Blocajul de pe Dunăre afectează şi peste 100 de oameni care sunt acum la Tulcea şi care vor să ajungă acasă, în special la Sulina. Şi ei tot de nava Moldova depind. Pentru a pleca de la cheu, nava Moldova ar avea nevoie de un remorcher spărgător de gheaţă, care să elibereze traseul.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ