Share

În urma protestului localnicilor, exploatarea pădurii a fost oprită

Exploatarea fusese autorizată pentru perioada ianuarie – aprilie și reprogramată pentru septembrie 2017.

În ianuarie 2017, peste 300 de oameni din Pustiana, comuna Pârjol, Jud. Bacău i-au adresat primarului comunei o petiție prin care cereau oprirea tăierii pădurii de la marginea satului.

Oamenii au cerut să nu se mai taie pădurea de lângă satul lor

În data de 11 iunie 2017, Greenpeace România a facilitat dezbaterea publică “Pădurea și comunitatea” în satul Pustiana din comuna Pârjol, jud. Bacău.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

La dezbatere au luat parte circa 60 de membri ai comunității împreună cu primarul comunei, viceprimarul, consilieri locali, reprezentanți ai Ocolului Silvic Moinești și ai Direcției Silvice Bacău din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

A fost clarificată procedura de alocarea a lemnului de foc

Pentru a stabili un regim de protecție a pădurii din marginea satului, Primăria comunei Pârjol va transmite o solicitare de modificare a amenajamentului silvic către Ministerul Apelor și Pădurilor.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ