Instituția Primarului Municipiului Bârlad, reprezentată de Primar av. Dumitru Boroș, aduce în atenția cetățenilor că, recent, au fost luate o serie de măsuri cu impact major asupra localității și implicit a calității viitoare a traiului zilnic al locuitorilor municipiului Bărlad.

Astfel:

La inițiativa Primarului, s-a constituit, la nivelul localității, un fond de rezervă cu o suprafață de 12 hectare.

Acesta este amplasat în partea de vest a localității, zona Cimitirului „Eternitatea”. Practic, acolo se vor crea 270 de locuri de casă, care vor fi alocate, parte tinerilor casătoriți, cât și beneficiari ai Legii 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, parte vor fi scoase la licitatie.

La nivelul localității urmează a fi implementate, în cel mai scurt timp, două proiecte care vizează eficientizarea energetică a unor instituții de interes public major

Acestea vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional. În prima instanță, beneficiare vor fi clădirea „Școlii Profesionale” și cea a „Spitalului de copii”. În plus, faptul că a fost aprobat „Planul de mobilitate urbană” – fundamental în vedere implementării unor proiecte similare ulterioare – constituie un pas înainte în vederea finalizării procesului de întocmire a Planului Urbanistic General, inexistent la nivelul orașului până în acest moment.

La nivelul Serviciului Cadastru și Publicitate Imobiliară, din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, s-a dispus actualizarea situației construcțiilor cu caracter provizoriu și implicitat clarificarea situației juridice a acestora.

În această categorie intră balcoanele, anexele, garajele, aleile, etc., iar cetățenii municipiului care dețin astfel de construcții și situația juridică a terenului nu este clară, sunt așteptați la serviciul menționat cu documentele pe care le au în posesie.

Pe data de 2 februarie 2017, primarul municipiului Bârlad a semnat „Procesul verbal de predare-primire a amplasamentului” pentru demararea lucrarilor de canalizare menajera si pluviala în cartierele Munterni și Podeni.

Efectiv, lucrările vor începe la începutul lunii martie, în zona Obor, în prima faza pe un număr de 11 străzi, dintr-un total de 73 de străzi cuprinse în întregul proiect. Valoarea totală a proiectului este de circa 10 milioane de lei, iar beneficiari direcți sunt membrii a 2.400 de familii din cartierele menționate, Primaria Barlad.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ