Share

Reporter: Domnule profesor Constantin Baciu care este scopul acestei Conferinte?

Prof. C-tin Baciu: Cea de a treia Conferinta Internationala pentru Securitate si Sanatate in Munca’’ IS-SSM 2017 se incadreaza in tematica actualei Campanii Europene dedicate ‘’Locurilor de munca sanatoase pentru toate varstele’’ organizata de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca ( EU-OSHA).

Studiile stiintifice care vor fi prezentate in cadrul conferintei au ca scop comun gasirea modalitatilor optime de gestionare a problemelor generate de imbatranirea fortei de munca, avand in vedere persoanele active de toate varstele.

Adoptarea unor practici de lucru sanatoase in randul lucratorilor tineri si creearea unor conditii de munca adecvate confera durabilitate vietii profesionale si asigura imbatranirea in conditii bune de sanatate.

Rep: Ce obiective v-ati propus sa atingeti pe parcursul acestei Conferinte stiintifice?

Prof. C-tin Baciu: Obiectivele conferintei fac referire la abordarea unor problematici de mare actualitate legate de:

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

– cresterea duratei de expunere la riscuri odata cu prelungirea vietii profesionale;

– cresterea numarului de lucratori care sufera de probleme cronice de sanatate;

– vulnerabilitatea accentuata in fata unor pericole pentru lucratorii in varsta;

–  combaterea discriminarii pe criterii de varsta.

Rep: Cine participa?

Prof. C-tin Baciu: Prin mesajele transmise acest nou eveniment stiintific organizat de catre Universitatea Tehnica ‘’Gheorghe Asachi’’ din Iasi in parteneriat cu Inspectia Muncii Bucuresti, Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi (ITM), Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii – Bucuresti, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Exploziva – Petrosani, Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca – Punctul Focal Romania, respectiv Asociatia Specialistilor si Evaluatorilor pentru Securitate si Sanatate in Munca Iasi (ASESSM IASI) se adreseaza tuturor lucratorilor care au responsabilitati sau preocupari in domeniu securitatii si sanatatii in munca.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor
Prof.univ.dr.ing. Constantin BACIU
Director Departament IMSI, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi

La lucrarile Conferintei vor participa inspectori sefi si inspectori sefi adjuncti din 24 de judete ale tarii, renumiti cercetatori, cadre didactice universitare, specialisti in domeniul medicinei muncii, reprezentanti ai agentilor economici cu responsabilitati in domeniul SSM si studenti.

Organizarea acestor conferinte internationale ocazioneaza efectuarea unor ample schimburi de experienta internationale intre participanti si realizarea unor noi parteneriate stiintifice intre institutiile cu preocupari consacrate in domeniul SSM.

Rep: Cui se adreseaza evenimentul ?

Prof. C-tin Baciu: Principalii beneficiari ai conferintei sunt studentii specializarilor ‘’Ingineria Securitatii Industriei’’ si ‘’Ingineria Mediului’’

IS-SSM2017 a fost precedata de lucrarile celui de-al VI –lea Work-shop International pentru Igiena Ocupationala si Protectia Mediului.

Pe parcursul a 10 zile doamnele  Ellwood (AIHA – sectiunea Rocky Mountain, Colorado, SUA), si Luna (Colorado State University, SUA) au prezentat celor peste 60 studenti participanti numeroase aspecte teoretice si aplicative referitoare atat la identificarea si evaluarea riscurilor profesionale cat si la identificarea si masurarea intensitatii diferitilor agenti poluanti.

Aplicatiile practice au avut loc la patru companii CHAMBON, CERAMICA, APAVITAL, RANCON aici studentii au luat contact cu diferite tehnologii de productie, constatand complexitatea, nivelurile de risc de accidentare si nivelurile de poluare pe care acestea le implica.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Ampla participare la lucrarile conferintei poate fi considerata o recunoastere a eforturilor permanente pe care cadrele didactice titulare si asociate, cercetatorii stiintifici, specialistii in cadrul ITM-urilor si ai agentilor economici le-au depus pentru formarea viitorilor lucratori intr-un domeniu de activitate atat de important: SECURITATEA, SI SANATATEA IN MUNCA.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ