Din agricultură şi producţie vor dispărea sute de mii de angajaţi, care vor fi înlocuiţi de roboţi sau de inteligenţa artificială

Pe de altă parte, vor fi tot mai căutate locurile de muncă ce presupun empatie, creativitate şi arta povestirii, pe înţelesul tuturor.

Vestea bună este că peste 325.000 de locuri de muncă vor fi create în aceste domenii până în anul 2028, adică în următorul deceniu, potrivit celor de la PriceWaterhouseCoopers.

La polul opus sunt în pericol de transformare sau eliminare peste 275.000 de locuri de muncă mai ales în agricultură şi producţie sau utilităţi.

Culmea este că România este axată economic chiar pe aceste domenii. Agricultură, producţie, construcţii şi transport. Deci vor trebui reformate exact sectoarele cu cei mai mulţi lucrători.

Şi avem de recuperat mult în privinţa tehnologiei pentru că în clasamentul Comisiei Europene privind digitalizarea economică şi socială, România este pe locul 27 din 28.

Iată – față de media Uniunii suntem la jumătate în privinţa capitalului uman şi integrării tehnologiei.

România este pe ultimul loc în Europa la servicii publice digitalizate, iar asta are un impact măsurabil în viaţa de zi cu zi a oricui – birocrație inutilă, cozi, timp preţios pierdut.

LĂSAȚI UN MESAJ