Share

Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași nu este ocolit de riscurile ridicate de COVID – 19

Rezidentul Matei Palimariciuc a fost în data de 25.03 a.c. la serviciu, în cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola” în contextul în care logodnica sa, Ecaterina Neculae ar fi fost suspectă de virusul COVID-19.

Ecaterina Neculae este rezidentă la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, secția Gastroenterologie și a intrat în izolare în cursul zilei de marți (24.03 – n.r.), în urma testărilor care au avut loc în cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

În acest context amintim că secția de Gastroenterologie a fost închisă parțial în urma cazului pacientului care a fost identificat pozitiv cu virusul COVID -19.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Am încercat să obținem un punct de vedere de la Matei Palimariciuc

Astfel reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” au luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Institutului de Psihiatrie ”Socola”, care ne-a comunicat în primă instanță că având în vedere reglementările impuse de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, rezidentul Palimariciuc, nu ar trebui să fie în cadrul spitalului.

Având în vedere reglementările impuse de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, stagiile rezidenților sunt suspendate în perioada aceasta, deci, nu cred că este la muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

A luat contact Matei Palimariciuc cu logodnica sa?

Ulterior, purtătorul de cuvânt a revenit cu un telefon, după ce s-a întâlnit cu Matei Palimariciuc și ne-a comunicat că logodnica rezidentului nu lucrează în cadrul secției de Gastroenterologie.

”L-am întrebat pe Matei Palimariciuc. Logodnica sa nu este infectată cu coronavirus și nu este în izolare deoarece nu este rezidentă în cadrul secției de Gastroenterologie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iași.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Declarația se contrazice cu informațiile găsite pe profilul personal a Ecaterinei Neculae, unde este specificat faptul că își desfășoară activitatea în cadrul secției de Gastroenterologie a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

Institutul SOCOLA numără 1000 de angajați și 800 de pacienți

Securizarea acestui spital, reprezintă o răspundere imensă mai ales în această perioadă extrem de dificilă.

Sunt respectate normele de siguranță în condițiile în care la raportul de gardă s-au întrunit 50 de persoane săptămâna aceasta? Despre aceste elemente vom continua să ne informăm în perioada imediat viitoare!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

  1. Cam ce analfabeti functional sunt cei de la Socola Iasi. In articol se intreaba retoric cu dovezi daca legea se respecta si la Socola, iar ei dau dezmintire ca nu exista persoane infectate cu Covid-19. Astia ne conduc, cei care nu stiu diferenta dintre autostrada si poteca. Va veni o vreme cand o sa scapam de toti incompetentii si analfabetii functional.

    P.s cat de nesimtit sa fii sa minti ca lucreaza nu stiu unde, cand scrie negru pe alb ca lucreaza la Gastro. Apropo, cine tuseste sa ridice mana stanga si cu dreapta sa scrie
    o dezmintire cum ca el nu tuseste ci s a inecat. Sunteti penibili cum incercati sa musamalizati toti, situatia din Ro.

LĂSAȚI UN MESAJ