Share

LOVITURĂ pentru MULTINAȚIONALE: OBLIGATE SĂ LASE BANII în țara unde ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA

Această practică – acum perfect legală și foarte răspândită în rândul companiilor mari care activează în România, primește atenție deosebită și urmează să beneficieze de o reglementare specială la nivel european.

Multinaționalele trebuie să lase o parte din bani în țara în care își desfășoară activitatea. Obligativitatea va fi posibilă printr-o directivă europeană care să impună noile condiții. Anunțul a fost făcut de Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională a României, la Digi24.

“Multinaționalele fac cea mai mare parte din exportul României și sunt în primele 1.000 de firme din cele 700.000 câte sunt în România. Este un discurs populist. Se pregătește o directivă europeană prin care se va impune multinaționalelor să lase câți mai mulți bani în țara în care își desfășoară activitatea”, a explicat Vasilescu.

Problema multinaționalelor a fost ridicată și anul trecut de comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici.

Acesta a atras atenția că marile companii trebuie să plătească taxe acolo unde obțin profiturile și trebuie să stopeze schemele agresive de optimizare a impozitelor, potrivit agrointel.ro.

În ”recomandarea” oficialului ar intra atât supermarketurile, cât și marii procesatori de lapte care, la noi în țară, își ”exportă” banii în țara-mamă.

UE trebuie să oprească fenomenul companiilor care plătesc prea puține taxe sau deloc în statele în care operează, prin utilizarea subsidiarelor din alte țări, înființate anume pentru plata taxelor. Este vital ca multinaționalele să-și plătească taxele acolo unde își generează profiturile”, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice.


Share
Citeste si   Raed Arafat, avertisment nou: ”Poţi să votezi dacă nu ai carte de identitate? Nu? NU poţi să intri în secţia de votare fără mască”
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ