Share

Asfaltări pe timp de ploaie întrerupte de gura presei

Chiar dacă s-au adeverit prognozele meteorologice de vreme urâtă, muncitoriiCITADIN s-au gândit că ar fi bine să îşi facă ”treaba”, în plină pandemie şi pe timp de ploaie. Când există chef de muncă, nimic nu le stă în cale! Nici nu mai contează că toată munca lor se duce la propriu, ”pe apa sâmbetei”.

Mai exact, patru muncitori echipaţi cu lopeţi, utilaje, dar fără măşti de protecţie, munceau de zor, în timp ce alţi doi supravegheau acţiunea, acompaniaţi de inginerul de șantier. Totul se întâmpla ieri (07.05 -n.r.) în zona Cantemir unde recent a fost finalizat și un parc nou.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Întrebați de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași ce lucrări se desfășoară, aceștia au răspuns fără echivoc: ”Parcare!”.

“Acela nu este bitum!”

“Nu s-a pornit nici măcar staţia de asfalt! S-a făcut aducere la cotă cu material. Nu s-a turnat asfalt! Acela nu este bitum! Acela este material de fundaţie care s-a împănat cu material frezat! Deci nu este asfalt pentru că nu ne permit condițiile să asfaltăm! S-a făcut aducere la cotă cu materiale terasiere, s-a pregătit terenul în vederea așternerii asfaltului ulterior” a declarat Marius Ionescu, director general CITADIN Iași.

Dacă baza asfaltului este turnată pe timp de ploaie acesta nu face priză

Părerile sunt împărțite când vine vorba despre asfaltarea pe vreme ploioasă. Unii spun că e în regulă, că se practică și în alte țări, că nu contează dacă plouă atâta vreme cât amorsarea s-a făcut când strada era uscată. Însă în cazul nostru, este vorba chiar despre această amorsare, care s-a făcut într-o zi ploioasă.

Citeste si   Ce se întâmplă cu PACIENȚII non-COVID în vremea PANDEMIEI: ”Și noi avem NEVOIE de AJUTOR din parte MEDICILOR”

Dacă baza asfaltului este turnată pe timp de ploaie acesta nu face priză, iar acest lucru se întâmplă chiar și atunci când doar bate vântul. Turnat în aceste condiții, asfaltul are de suferit. Muncă în zadar, bani aruncați pe geam! Cam așa s-ar traduce activitatea de zilele trecute a muncitorilor CITADIN Iași.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Pandemia i-a scos din case mai dornici de muncă, dar nu și-au ales bine ziua

Orice material trebuie să fie uscat, fie că vorbim despre amorsă sau bitum. Bitumul trebuie să fie uscat şi degresat iar ploaia în niciun caz nu poate permite asta.

Muncitorii, mai nedumeriţi decât conducerea, fiind luaţi prin surprindere au menţionat că ei doar pun pietriş şi că oricum nu este nicio problemă. Dacă asfaltul va avea sau nu de suferit, urmează să aflăm în perioada următoare.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ