Share

Școala reprezintă un mediu în care se dezvoltă fiecare comunitate de copii, de aceea, pentru fiecare oraș, este foarte important să existe centre multiple și moderne de învățare, în care elevii să se poată dezvolta armonios. Consiliul de Administrație al Școlii „Ion Luca” face eforturi pentru reabilitarea centrului de învățare, urmând ca acesta să fie finalizat în toamna acestui an.

Un punct de interes major pentru liceul Ion Luca îl reprezintă modernizarea infrastructurii educaționale și se urmărește îmbunătăţirea resurselor școlare pentru asigurarea unui proces de învățământ la cele mai înalte standarde.

Citeste si   Continuă investițiile în comuna POIENI SOLCA! Gheorghe FLUTUR: „Sunt investiții de top EUROPEAN necesare oricărei LOCALITĂȚI din România”

Aceste măsuri vin în condițiile în care aproximativ 12% dintre școlile din România au cel puțin o sală de clasă dotată cu mobilier în stare precară.

„Am reproiectat cantina astfel încât să o putem transforma în săli de clasă”

„Este vorba despre un proiect inițiat între anii 2006-2007. S-a  lucrat în acea perioada câțiva ani, s-a construit zidăria, însă proiectul a stagnat până în anul 2019 din lipsa fondurilor. În anul 2018 am depus prin PNDL din nou. Ideea era de a construi un internat și o cantină, însă numărul de elevi a scăzut și nu am mai văzut necesar obiectivul construirii cantinei. În schimb, aveam mai mare nevoie de săli de clasă, pentru a nu mai învață în dublu schimb. Am reproiectat cantina astfel încât să o putem transforma în săli de clasă.

În mod normal, ar fi trebuit să fie gata până la începerea anului școlar, însă am întâmpinat niște dificultăți, dar constructorul mi-a dat asigurarea că cel târziu până pe data de 15 octombrie, lucrările vor fi gata și ne vom putea deschide porțile pentru aproximativ 600 de elevi”, a declarat directorul școlii Ion Luca, prof. Paul Bereholschi.

 

Citeste si   (P) VIDEO l Neculai MIRON: ”Pe parcursul acestui MANDAT am dovedit competivitate, INTEGRITATE și transparență”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ