ideall.ro

Situația drumului județean 282, pe Axa 1 Iași-Suceava este, în continuare, una critică

Din cauza faptului că lucrările de reabilitare ale drumului județean 282, pe Axa 1 Iași-Suceava au tot suferit amânări și nu a avut loc nicio îmbunătățire a situației din prezent,  a dus la nemulțumirea  din ce în ce mai accentuată a locuitorilor.

Până în acest moment, drumul trebuia reparat, pentru că s-au alocat fondurile necesare pentru această investiție, însă reprezentanții Consiliului Județean Iași nu urgentează începerea lucrărilor.

,, Axa este în proces de licitație care are termen de depunere a ofertelor pe 22 iulie”, a declarat Eliza CHIRICA, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași.

Romeo VATRĂ, consilier județean PNL: va mai dura cel puțin 3 luni de zile până se definitivează toate procedurile și va putea începe lucrarea”

sensodays.ro

Liberalul, Romeo Vatră, a precizat faptul că drumul județean 282 ar fi putut să intre în proces de reabilitare, însă, dezinteresul reprezentanților Consiliului Județean Iași va întârzia începerea lucrărilor cu cel puțin 3 luni de zile.

,, La drumul județean 282 sunt puse în discuție două aspecte, primul se referă la lucrările de reperații, de plombare, acestea erau urgente încă de la începutul anului și al doilea aspect este legat de reabilitarea și modernizarea drumului prin fonduri europene, pe Axa 1 Iași-Suceava.

Până în acest moment, acel drum trebuia să fie reparat, să fie plombat, dar din păcate, am înțeles că s-au făcut mai multe licitații de plombare, la care nu s-a prezentat nimeni. A fost un ofertant la o licitație de luna trecută pentru primul lot, unde se află și drumul județean 282,  la al doilea lot nu există niciun ofertant, la ora actuală. Astfel, drumul județean 282 ar fi putut intra în reperații, însă, conducerea Consiliului Județean Iași, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri nu au considerat că mai merită să repare acest drum, pentru că au o licitație pentru lucrarea de reabilitare pe 15 iulie.

Chiar dacă va exista un ofertant pe data de 15 iulie, asta înseamnă că va mai dura cel puțin trei luni de zile până se definitivează toate procedurile și va putea începe lucrarea. Este foarte probabil ca lucrarea să înceapă în primăvară și atunci întrebarea se pune ,,Când va fi reparat?”, pentru că nu se poate lăsa în stadiul în care se află acum, este dezastruos. De la Iași-Breazu până la Movileni și Gropnița nici nu se poate circula pe acest drum”.

“Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, este un lucru elemenatar să plombezi drumul pentru a putea fi folosit”

Consilierii județeni își arată profunda indignare față de pasivitatea executivului Consiliului Județean Iași însă,  cei care circulă pe ruta Iași-Breazu până la Movileni și Gropnița, așteaptă în continuare o rezolvare urgentă.

„Era de bun-simț, atât timp cât s-au alocat bani pentru reparații, să fi fost prins și în anexa pentru anul acesta. Este o decizie ciudată a Consiului Județean de a renunța să mai repare acest drum, deși se știe foarte bine stadiul în care se află.

Eu am făcut o interpelare luna trecută Directorul Societății Drumuri și Poduri Judeţene în care l-am întrebat clar de ce nu a venit cu drumul județean să poată fi reparat atât timp cât a câștigat o licitație.

Acesta a răspuns exact ceea ce v-am spus eu până acum și nu pot decât să-mi exprim indignarea și dezămăgirea  față de responsabili, cât și pentru locuitorii care folosesc acest drum județan”.

“Este sub orice critică modul acesta de management. Nu se fac lucrări la timpul lor, iar povestea cu drumul 282 aproape în fiecare an a continuat”

Șeful grupului consilierilor liberali din CJ Iași condamnă modul de management al autorităților, precizând faptul că a semnalat necesitatea reparării drumului județean 282.

 “Este o bătaie de joc la adresa lor, este un lucru elemenatar să plombezi drumul pentru a putea fi folosit. Nu este normal dacă de exemplu, la licitație ca după 15 iulie să nu vină nimeni să oferteze pentru reabilitarea drumului. Vor demara plombările abia în septembrie. Nu este normal să ții un drum în calamități până în luna septembrie.

Este sub orice critică modul acesta de management. Nu se fac lucrări la timpul lor, iar povestea cu drumul 282 aproape în fiecare an a continuat. Nu este un mod de management performant să plombezi drumurile după 7-8 luni. Rezistă plombele 2-3 luni și după care oamenii merg pe drumuri stricate. Atât știu eu despre drumul județean 282 și știu bine. Este un drum pentru care am militat”, a declarat Romeo VATRĂ, șeful grupului consilierilor liberali din Consiliul Județean Iași”.

Vasile Haidău, primarul comunei Rediu, a precizat faptul că situația drumului este bine cunoscută, primăria primind foarte des sesizări din partea locuitorilor.

,,Situația drumului este cunoscută, iar oamenii sunt indignați de starea deplorabilă în care se află. Sperăm ca această situație să se remedieze cât mai curând, pentru că primim foarte des sesizări la primărie”, a declarat Vasile HAIDĂU, primarul comunei Rediu.

Doar implicarea și incisivitatea primarilor a condus la soluționarea problemelor legate de infrastructură

Ziarul Bună Dimineța Iași s-a implicat activ și în semnalarea problemei ridicată de starea impracticabilă a DJ 249 E.

 Cu ocazia zilelor comunei Țutora din 8 septembrie 2018, Maricel Popa a promis locuitorilor comunei Țuțora că în schimbul celor 200 de hectare pe care comuna Țuțora le-a cedat din patrimoniu pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, Consiliul Județean Iași va repara drumul județean 249 E.

Cu prilejul ședinței de Consiliu Județean din 26 iunie, primarii comunelor Țuțora și Tomești, alături de consilierii județeni și reprezentanții cetățenilor din cele două localități au tras un ultim semnal de alarmă referitor la starea impracticabilă a Drumului Județean 249 E, aflat în administrarea Consiului Județean Iași.

Pe ordinea de zi a plenului s-a aflat, la punctul 9, un proiect de hotărâre privind aprobarea valorii revizuite a devizului general determinată de compensarea majorării prețurilor principalelor materii prime pentru obiectivul de investiții “Modernizare drum județean 249 E: DN 28 (Tomști) – Țuțora, km, 0+000 – 7 + 837”.

După votul afirmativ acordat de consilierii județeni acestui proiect, urmează trecerea din nou în faza de licitație.

 

 

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ