Share

Lucrările regiunii NORD-EST-AXA rutieră strategică 1: IAȘI-Suceava, au fost SISTATE

După ce au votat în unanimitate, la şedința extraordinară a Consiliului Judeţan, din 05.08.2019, proiectul de hotărâre prin care se suplimenta devizul general al lucrărilor de modernizare a celor aproape 170 km de drum ai Axei Iaşi-Suceava, Ovidiu Ciprian CIUCAN, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, a precizat, că au rămas fără BANI, pentru a continua reabilitarea și modernizarea drumului.

În Ședința de Consiliu Județean, care a avut loc pe data de 23.10.2019, s-a anunțat că lucrările drumului Iași-Suceava, au fost SISTATE.

Primul tronson are 30 de km (limită Iaşi – Rediu – Movi­leni – Gropniţa – DJ 281D, estimare 44,1 milioane lei) al doilea are 22 de km (Coarnele Caprei – Focuri – Gropniţa şi Coarnele Caprei – Belceşti, 32 milioane lei), iar al treilea are peste 40 de km (Belceşti – Cepleniţa – DN28B – Scobinţi – Lespezi, 65,6 milioane lei).

Durata de execuţie a fiecărui tronson menţionat trebuia să fie de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 ”Din păcate, nu mai avem bani”, a menționat Ovidiu Ciprian CIUCAN, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi.

Toți banii alocați, au fost folosiți doar pentru plombarea drumului până în satul Iepureni, comuna Movileni, nu putem continua plombarea Axei Iași-Suceava, deoarece din suma alocată de 1,2 milioane de lei, am reușit să punem 10.000 de plombe”, a declarat Ovidiu Ciprian CIUCAN, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ