Share

”După părerea mea (…), campania electorală, dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în Hotărârea de Guvern – care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale – nu există un risc suplimentar de răspândire. Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente… gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maximum 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”, a răspuns Orban, fiind întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor.

Citeste si   Ambii vicepreședinți ai CJ Prahova au Covid-19. Angajații cer măsuri urgente pentru a putea munci în condiții de siguranță

Premierul a spus că acțiunea de a vota este similară, din punctul de vedere al riscului de contaminare, cu a merge la farmacie sau la magazin. Important este ca toată lumea să respecte măsurile de prevenție.  ”Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului”, a adăugat Premierul.

Citeste si   Nicușor Dan: „Am semnat un contract de 300 de milioane de euro cu Ministerul Fondurilor Europene pentru distribuția agentului termic”

Joi, Ludovic Orban a participat la depunerea jurământului de către Primarul ales al municipiului Constanţa şi de Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii Vergil Chiţac şi Mihai Lupu, amintește Agerpres.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ