Share

 

Șeful Executivului a anunțat și câte tablete se vor putea cumpăra: „o să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta”.

„Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC, la ONAC s-a referit doamna vicepremier Turcan”, a precizat Orban. Vicepremierul Raluca Turcan a acuzat, joi, la un post TV, Oficiul Național de Anchiziții Centralizate că este un „stat în stat” și „pesedizat cap-coadă” și că, în ciuda presiunilor făcute de Guvern, contestațiile acceptate au „un nivel îndoielnic”. Aceasta a spus că ONAC „a făcut ca acest demers de achiziționare a celor 250.000 de tablete să fie aproape un coșmar”.

Citeste si   Gabriel Mutu, primarul oamenilor: Voi construi un spital al Sectorului 6

Orban nu a exclus însă,  duminică seară , demiterea șefului ONAC: „O vom schimba, o vom schimba (conducerea ONAC – n.red.). Acum eu n-am vrut să umblu la asta de achiziții pentru că ieșeau imediat scandaluri că… Dar președintele ONAC este președintele pe care l-am găsit în funcție…  Îți trebuie un motiv pentru a lua o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate și o rigoare excesivă în derularea procedurii. (…) Deci noi am dat ordonanța de urgență care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene – 175 de milioane de euro care sunt dedicați strict cheltuielilor pentru deschiderea școlilor.

Citeste si   Mihai CHIRICA a dat verdictul: PSD este un partid de COMUNIȘTI!

Noi vom deconta autorităților locale sau școlilor orice achiziție care este făcută. Avem 100 de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziționa 500 de mii de tablete, avem 50 milioane de euro pentru materiale și echipamente de protecție, pe care deasemenea le vom deconta autoritățile locale”, a explicat Ludovic Orban, duminică seară.

Citeste si   Mihai Daneș, candidat pentru primăria Sectorului 6: Un independent are puterea de a se lupta de la egal la egal cu partidele politice

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ