ludovic-orban,-despre-aderarea-romaniei-in-schengen-si-zona-euro

 

Ludovic Orban a declarat că țările membre ale UE și instituțiile europene trebuie să apere drepturile individuale și libertatea cetățenilor în toată Europa, chiar și în țările unde acestea pot fi afectate.

Orban a pledat duminică pentru cauza României, care este pregătită să adere la Spațiul Schengen, la Conferinţa de Securitate de la Munchen. 

Citeste si   Românii revin în țară prin Vama Nădlac! Victor Ponta, apel către Marcel Vela: ”Noi, practic, importăm Coronavirus"

„Nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație. Desigur, zona Schengen, desigur zona Euro”, a declarat premierul.

Orban a mai arătat că într-o Uniune care protejează, europenii trebuie „să își apere granițele”, dar nu să creeze „granițe în interior”.

„Să vă răspund pe scurt, trebuie să ne apărăm graniţele, dar să nu păstrăm alte graniţe în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus Orban.

Citeste si   Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2

Ulterior, într-un interviu acordat caleaeuropeană.ro, Ludovic Orban a subliniat că menţinerea relaţiei transatlantice este esenţială pentru securitatea Uniunii Europene. 

LĂSAȚI UN MESAJ