Share

Se știe că venirea lui Mihai Chirica în PNL Iași a făcut valuri, iar apele s-au liniștit numai aparent. De aceea, atât Președintele Klaus Iohannis, cât și Primul Ministru Ludovic Orban au decis să-și plaseze un om de încredere, Alexandru Kocsis, pe o poziție eligibilă în lista de candidați pentru Camera Deputaților din Județul Iași.

Psihologul Alexandru Kocsis Cristea a fost numit membru CNA în noiembrie 2018, din partea Partidului Național Liberal.

Tiberiu Iorga, senior art director Lemon Studio, David Pârvu, reprezentant al Owner ArtDefinition, doi conducători ai firmelor angajate de PNL pentru a face promovarea candidatului Klaus Iohannis, au recunoscut pentru ziarul Libertatea implicarea lui Alexandru Kocsis în campania on-line a candidatului susținut de PNL, ceea ce nu era normal.

Aflat pe poziția a treia în lista pentru Camera Deputaților, a PNL Iași, Alexandru Kocsis va avea toate șansele să obțină un mandat de deputat, fiindcă PNL Iași și-a asumat să aibă în viitorul Parlament, cinci deputați, pe a căror legitimație să scrie ”Circumscripția Iași”, începând din decembrie 2020. În acest scop, la 12 octombrie 2020, Alexandru Kocsis a demisionat de la CNA.

În vara anului 2019, Alexandru Kocsis critica dur angajații din sistemul public, în retorica PNL, deși, teoretic nu mai era membru al acestui partid după accederea în CAN. Retorica sa era în linia PNL, care și-a făcut un obicei de a lega numele rivalilor din PSD de toți angajații din sistemul public, ceea ce este, din punct de vedere etic o eroare, iar ca psiholog și ca membru al CNA, Alexandru Kocsis ar trebui să o știe cel mai bine. Numai că, evident, Kocsis a „făcut gura mare” ca să obțină un mandat de deputat și răsplata i-a venit. Iată ce declara Andrei Koksis ăn iulie 2019:

Acum, la televizor, 80% dintre discuţii sunt focusate pe autorităţi, cum au acţionat autorităţile, cine sunt responsabilii. Despre educaţie, prevenţie sau cauze structurale foarte, foarte puţin. E momentul anchetelor, al răfuielilor şi al oportuniştilor.Ne vor arăta şi nişte vinovaţi, unii pe bune, alţii fără implicare sau răspundere directă. Se va profita de tragedie ȋn fel şi chip, pentru capital de imagine, pentru a plăti poliţe, pentru a da pe unii afară vacantând posturile pentru alţii şi tot aşa.

Va fi mult zgomot, acuzaţii ȋncrucişate, fugă de răspundere, demiteri şi, cel mai probabil, totul se va ȋncheia cu iniţiative heirupiste de modificare a legii X sau a legii Y. Iniţiative care vor petici o problemă şi vor genera alte două. e-a lungul anilor, un proces de eroziune lent, dar sigur a măcinat instituţiile din România şi pe oamenii care lucrează ȋn aceste instituţii.

Nu prea mai există mai există prestigiu instituţional, vocaţie profesională, mândrie sau respect instituţional. Respect nu prea mai există nici dinspre instituţii către cetăţeni şi nici dinspre cetăţeni către instituţii.Mentalitatea a fost viciată, este mult putregai acolo. Trebuie “reparată” mentalitatea funţionarului public sau a angajatului la stat, ca să fiu mai generic”.

PNL guvernează de aproape un an de zile și nimeni nu a văzut ca oamenii PNL să fie mult deosebiți de cei ai PSD, ba chiar PNL a cooptat, cel puțin la Iași, mulți oameni de la PSD.

Citeste si   Marcel Ciolacu: „Iohannis minte! Are de 20 de zile legea piețelor trimisă la promulgare”

Județul Iași are cea mai mare populație din țară, după București, deci și fotoliile de senatori și deputați vor fi mai multe. Dacă Marius Bodea a plecat din PNL, iar Costel Alexe a câștigat Consiliul Județean, alți parlamentari PNL de Iași au fost aproape invizibili pentru partid, ocupând doar pentru interese proprii fotolii de senatori sau deputați.

Citeste si   Un primar de la USR a chemat un preot pentru a alunga „duhurile rele” din primărie

Alexandru Kocsis a fost membru al Consiliului Național al Audio-vizualului și din această poziție, s-a implicat în campania on-line a Președintelui Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.

Așadar, el nu va fi decât un ”gardian” al Președintelui Klaus Werner Iohannis și al Premierului Ludovic Orban, în caz că Mihai Chirica, fost membru al PSD și Costel Alexe ar încerca să iasă de sub ordinele PNL, atunci când vor avea ocazia. Astfel, Klaus Iohannis, Ludovic Orban și PNL au nevoie să monitorizeze Iașul, județ care a fost smuls de la PSD, doar pe jumătate, dată fiind trecerea lui Mihai Chirica de la PSD, la PNL, după ce, o vreme a mimat independența politică.

Citeste si   Iohannis: „Românii nu s-au infectat pentru că au venit la vot, ci pentru că mulți nu au respectat restricțiile”

Cert este căMihai Chirica nu va ezita să abandoneze PNL, atunci când vânturile puterii îi vor umfla pânzele din altă direcție politică. Iar pentru a controla mișcările organizației PNL Iași, Alexandru Kocsis este un om cât se poate de potrivit, care își va depăși posibilul mandat de deputat, așa cum a făcut și ca membru al CNA.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ