Share

Parlamentarii liberali participă marți la ședința săptămânală cu șeful PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre prioritățile legislative din următoarea perioadă. Întâlnirea are loc la Palatul Victoria de la ora 17.00. În cadrul reuniunii de la Guvern urmează să se analizeze cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi a a celor două Camere ale Parlamentului. De la deputați sunt așteptați viceliderul de grup Victor-Paul Dobre, alături de Ovidiu Raețchi. De la senatori încă nu fuseseră desemnați cei care vor participa la întâlnirea cu președintele PNL, a anunțat Realitatea PLUS.

Citeste si   Klaus Iohannis, apel către Parlament: E urgentă nevoie de această lege! Aceste tergiversări pot costa viața a zeci, sute de români!

După ședința cu parlamentarii, premierul Ludovic Orban a convocat toată conducerea PNL de la ora 19.00.

Conducerea PNL se reunește marți, de la ora 19.00, în ședința Biroului Permanent Național pentru a discuta programele liberale pentru următoarea perioadă. Potrivit Realitatea PLUS, ar urma să se discute relansarea planului de măsuri economice, printre care un program IMM Invest pentru companiile mari.

Premierul Orban a promis un program de sprijin și pentru marile companii pe modelul IMM Invest pentru companiile mici și mijlocii, lansat în luna aprilie. Șeful Executivului a vorbit, duminică seară, despre crearea unui fond de investiții de 300 de milioane de euro care să vină în sprijinul companiilor afectate de pandemia de coronavirus; fondul va fi listat pe Bursă.

Citeste si   Victor Ponta, alias „Dottore”, rămâne fără titlul de Doctor după ce instanța a decis că A PLAGIAT

„Una din marile probleme pe care le avem în România este următoarea: nu există un sprijin suficient de mare al companiilor. Bursa nu e încă dezvoltată. (…) Sistemul financiar-bancar este un sistem relativ prudent. Avem intermedierea a 25-27%. Nu este normal. Sistemul financiar bancar trebuie să susţină economia. (…) Vom lansa programul de susţinere a marilor companii, ca să dăm un stimulent sistemului financiar-bancar să finanţeze companiile, să finanţeze investiţiile, sau creditele pentru capital de lucru, de care au atâta nevoie companiile. (…) Dacă o companie intră în blocaj, îţi afectează mai multe companii, otrăveşte practic un întreg lanţ economic. Şi atunci e un sistem de asigurare a creditului comercial. Pregătim instrumentul ăsta de garantare a asigurării creditului comercial, astfel încât să nu se blocheze relaţiile economice”, a precizat Ludovic Orban, în urmă cu două zile la un post TV.

Citeste si   CRR: Legea privind declararea Zilei Tratatului de la Trianon este constituțională

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ