Share

Premierul i-a felicitat pe Mitropolitul Moldovei și pe toți preoții care ”s-au comportat exemplar” și ”au îndemnat oamenii la un comportament corect” cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

”Sunt, din păcate, cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului”, dând dovadă de ”un comportament iresponsabil”, a adăugat Orban.

Citeste si   Marcel Ciolacu, prima reacție după cina de la Sărata Monteoru

Despre decizia autorităților de a permite accesul la moaștele Sf. Parascheva tuturor credincioșilor aflați în Iași, indiferent dacă erau sau nu din județ, Premierul a explicat a fost vorba despre o decizie operativă, necesară în condițiile în care acolo ”spiritele erau extrem de încinse”. Erau ”foarte mulți agitatori de profesie” și ”se putea ajunge inclusiv la bătaie”, a subliniat Șeful guvernului.

Citeste si   VIDEO Nicolae Ciucă: Loialitatea, curajul și munca personalului MApN justifică pe deplin încrederea în Armata României

Întrebat despre decizia autorităților în legătură cu următoarea sărbătoare religioasă importantă, Sf. Dumitru, premierul a răspuns că vor avea loc discuții cu reprezentanții B.O.R. astfel încât să nu se organizeze pelerinaje, iar la eveniment să poată participa doar locuitorii din București și Ilfov. ”Nu vom permite aceste pelerinaje cu mijloace de transport și care pot să creeze aglomerații”, a conchis Orban, citat de hotnews.

Citeste si   Ludovic Orban, despre amenda primită de Ciolacu și mai mulți social-democrați pentru încălcarea măsurilor anti-Covid: Au fost surprinși așa cum sunt

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ