Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film ajunge pentru prima dată la Iași 

Ediția inaugurală a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film va avea loc în perioada 12-14 iulie, la Ateneul Național din Iași. Invitatul special al primei ediții este Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie).

Festivalul va începe un un spectacol de teatru, regizat de Daniel Popa, intitulat ,,COLIBRI”, în care unul dintre personaje este interpretat de Irina Margareta Nistor. COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care o oglindă nu este o oglindă și o fereastră nu e o fereastră. Spectacolul va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 19.30, în Sala Mare “Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film este în fapt, proiecția românească a European Psychoanalytic Film Festival, care are loc la Londra, o dată la doi ani. Psihanaliza se bazează pe teoria conform căreia experiențele de naștere, relații timpurii cu părinții, sexualitatea, dragostea, pierderea și moartea instalează în mintea noastră tipare sau modele de relaționare. Într-o măsură mai mare sau mai mică, oricine este prins în relațiile cu ceilalți de tip arhaic, dar adânc instalate în mintea noastră. Prin psihanaliză ne putem trăi viața mai liber și mai creativ.

LĂSAȚI UN MESAJ