Share

Cosette Chichirău, Președinte USR pe Județul Iași și deputat, și-a depus candidatura în competiția internă a USR pentru Primăria Iași

Candidatura sa era una previzibilă, însă în acest moment este și confirmată oficial.

Chichirău a pierdut în această toamnă lupta pentru președenția USR pe plan Național cu Dan Barna, candidat la Președenția României. Nemulțumită de rezultatul final, aceasta a contestat în mod vehement votul pe motiv că alegerile au fost fraudate.

Cosette Chichirău, conform propriei descrieri, a intrat în politică cu visul de a reuși să facă diferența în România pe termen lung. După o carieră în finanțe și antreprenoriat, și-a dorit să se implice în societate, să dea ceva înapoi și să împărtășească cunoștințele.

Conform uneia dintre rețelele de socializare pe care Cosette o administrează, ea dorește ca Iașul să devină un oraș care să reflecte standardele europene, un oraș viu, generos cu locuitorii săi, ospitalier și prin care ieșenii să se identifice.

Chichirău are în vedere mai multe proiecte atât de ordin estetic cât și la nivel de infrastructură a Iașului. Printre planurile sale, ca și viitor primar al Iașului, se regăsesc construirea de noi simboluri arhitecturale, o nouă evaluare și corectare a infrastructurii, schimbarea situației actuale a spitalelor sau reducerea abandonului școlar.

Valorile ei politice, deși nu se definește ca fiind un om politic, sunt demnitate, auto-determinare, meritocrație și vitalitate. Pe aceste aspecte mizează în vederea obținerii statutului de Primar al Iașului.

Citeste si   24 ianuarie 2021 la IAȘI! IEȘENII și-au cerut dreptul la DEZVOLTARE: ”Opriți SPĂGILE și CORUPȚIA! Avem nevoie de A8”

În această candidatură internă, Cosette se află în competiție directă cu Mihai Lupu, avocat și fondator al USR Iași.

Pe data de 10 octombrie se va afla votul final, după cea de a treia dezbatere din cadrul filialei și atunci se va anunța și câștigătorul competiției interne și posibil viitorul Primar al Iașului.

Ce atribute ar trebui să dețină candidatul ideal?

„Sunt câteva caracteristici pe care trebuie să le dețină un candidat ideal al USR pentru Primăria Municipiului Iași. Una dintre acestea, ar fi să aibă vizibilitate printre ieșeni și, totodată, să aibă o viziune asupra așteptărilor pe care le au cetățenii din orașul nostru.

Un candidat nou trebuie să fie sigur, eficient și integru, fără afaceri dubioase de orice fel și nici cu averi pe care nu le poate dovedi prin muncă cinstită.

Practic, un candidat ideal ar trebui să nu fie afectat de sceptrul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”.

Înalta calitate de care trebuie să dea dovadă acest candidat trebuie să aibă în vedere și calități, precum: orientare către viitor și durabilitate, percepție asupra problemelor majore ale orașului Iași, cât și viziune asupra eventualele soluții care ar putea duce la rezolvarea acestor probleme.

Evident, este foarte greu să găsești o persoană specialistă în mai multe domenii, poate chiar imposibil, însă noi credem cu tărie că rezultatele sunt garantate doar atunci când un candidat la Primărie își poate construi o echipă de specialiști în jurul său, specialiști pe care să-i conducă prin abilitățile de lider și nu după criterii precum găsim în conducerea actuală a orașului Iași”.

Proces de selecție democratic în cadrul USR

„În USR procesul este unul democratic, prin care toți membrii au drept de vot, iar aceștia vor participa la trei dezbateri unde le vor pune întrebări candidaților la Primărie.

Prima dezbatere internă va avea loc joi, 03 octombrie, a doua dezbatere, cea deschisă în care vor participa și reprezentanți ai societății civile, duminică.

Ultima dezbatere va fi chiar înainte de votul final. De aceea nu putem spune că avem un candidat favorit, ambele persoane pornind cu aceleași șanse.

Acesta este un exercițiu al democrației în care USR-ul arată din nou că este un partid deschis, unde nu vine cineva de la “centru” să dicteze cine va candida. De aceea, suntem un partid diferit”.

„Ceea ce este cert este că Alianța USR-PLUS va avea un candidat la Primărie și în niciun caz acela nu va fi Mihai Chirica”

 Redacția ziarului Bună Dimineața Iași a fost interesată să afle mai multe aspecte referitoare la faptul că potrivit unor surse, Mihai Chirica își negociază candidatura din partea PNL, și totodată se discută de o posibilă alianță PNL-USR care să scoată un singur candidat. Cu privire la acest aspect, Filip Hăvârneanu, Președintele USR al Municipiului Iași, ne-a declarat că:

Citeste si   PSD îi cere demisia lui Vlad Voiculescu. Gabriela Firea: ”Este un veritabil subminator al campaniei de vaccinare”

„În momentul de față, USR se află în alianță cu PLUS. La fel cum am declarat și în trecut, după ce ne vom alege candidații pentru Primăria Municipiului Iași și pentru Consiliul Județean Iași, suntem deschiși să începem negocierile pentru înlăturarea vechii administrații care ține orașul pe loc de atâția ani.

Treburile interne ale celorlalte partide nu ne privesc, dar vom merge mai departe ghidați de idealurile pe care ieșenii au arătat că le împărtășesc la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, și anume, „Fără penali în funcții publice” și „Oameni noi în politică.

Ceea ce este cert este că Alianța USR-PLUS va avea un candidat la Primărie și în niciun caz acela nu va fi Mihai Chirica”.

 

Citeste si   SURSE: Tăriceanu, acuzat de luare de MITĂ, față în față cu procurorii DNA pentru sechestrul pe avere

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ