Pressure gauges show low gas pressure at a Transgaz pipeline, just outside Butimanu, Dambovita county some 60 km frum Bucharest, Romania. Russian gas giant Gazprom has cut its export of natural gas to Europe by as much as 90% in some countries.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că ministrul Energiei a emis autorizația de construire pentru magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei 

Hotârarea de Guvern prin care conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei, a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale a fost adoptată în 3 iulie.

Prin finalizarea tronsonului de conductă Pojorâta – Vatra Dornei se creează premisa interconectării sistemului de transport gaze naturale din partea de nord – vest a țării cu sistemul de transport gaze naturale din partea de nord – est, definindu-se astfel ca un proiect de importanță națională.

Prin realizarea acestui proiect se abordează și o serie de nevoi sociale, într-un areal geografic semnificativ – partea nord-est a țării, inclusiv educație (grădinițe, creșe, unități de învățământ, campusuri universitare ce nu sunt racordate la gaz), sănătate (viitoarele spitale regionale,spitalele județene, municipale și orășenești, căminele de bătrâni și centrele sociale), protecție socială și locuri de muncă, arată Ministerul Economiei în expunerea de motive.

Această conductă de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei este o parte dintr-un obiectiv amplu de construire a unei conducte de gaze naturale din regiune, proiect care a fost preluat, în anul 2010, de către Transgaz, context în care tronsonul de conductă Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei în lungime de 35,67 km a fost reproiectat în conformitate cu normele tehnice în vigoare și cu situația obiectivelor existente în teren, infomează newsbucovina.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ