Share

În ziua votului au fost înregistrate 473 de sesizări privind posibile încălcări ale legii electorale, cu peste 22% mai puține decât la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012, potrivit unui comunicat al MAI transmis, luni, AGERPRES.

“În urma verificărilor, circa 45% dintre sesizări nu s-au confirmat. În cazurile în care sesizările s-au dovedit a fi întemeiate, s-au luat măsurile legale, fiind aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.100 lei. Totodată, au fost sesizate 104 de infracțiuni în care sunt cercetate 141 de persoane”, informează comunicatul MAI.

Citeste si   Cozmin Gușă, la Realitatea PLUS: CEC-ul a revenit pe tapetul unor privatizări despre care s-a discutat la modul informal

Potrivit sursei citate, în urma valorificării datelor puse la dispoziție de STS prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), de la nivelul MAI au fost trimise către structurile teritoriale de Poliție un număr de 201 notificări privind validări multiple în secțiile de votare. Pentru toate aceste notificări se efectuează cercetări.

Citeste si   Florin Cîțu anunță veşti foarte bune pentru toată economia: Dobânda de politică monetară a scăzut

Alte cazuri sesizate au vizat continuarea propagandei electorale și apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112.

“Prefecții, subprefecții și peste 65.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați ai altor structuri MAI au fost la datorie în aceste zile și au asigurat măsurile necesare care au avut ca scop buna desfășurare a procesului electoral. Cadrele MAI au verificat cu celeritate și imparțialitate toate sesizările privind săvârșirea de contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul de vot”, se mai arată în comunicat.

Citeste si   VIDEO Cum a scăpat CEC Bank de privatizare. Cearta dintre Ponta și Băsescu. Istoria celei mai vechi bănci, la „Culisele statului paralel”, ora 18.00

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI va rămâne activat până la finalizarea întregului proces electoral.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a mulțumit luni angajaților MAI pentru “modul exemplar” în care și-au desfășurat activitatea în această perioadă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ