Share

Mai multe persoane au făcut atacuri de panică pe fondul mediatizării înmormântării actriţei Stela Popescu

În cursul zilei de duminică, mai mulţi pacienţi au solicitat intervenţia cadrelor medicale fiind diagnosticaţi cu atacuri de panică.

Medicii spun că valul de solicitări a venit pe fondul mediatizării decesului actriţei Stela Popescu.

Potrivit medicilor ieşeni, şase paciente cu vârste între 70 şi 79 de ani şi cinci pacienţi cu vârste între 42 şi 67 de ani au sunat la 112. Toţi au fost diagnosticaţi cu atac de panică.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

„La sosirea ambulanţei au refuzat transportul la spital, ulterior sunând iar la 112 solicitând ambulanţa pentru transport la spital“, au transmis oficialii ieşeni.

Potrivit acestora, numărul mare de solicitări vine în contextul mediatizării înmormântării actriţei Stela Popescu.

„De obicei, când sunt lucruri mediatizate, se întâmplă astfel de cazuri. Sunt persoane care fac reacţii de doliu fără să fie persoane apropiate şi fiecare reacţionează într-un anume fel. Am sesizat şi fenomenul din dispecerat, că au sunat, a mers ambulanţa, apoi nu au vrut să meargă la spital, după care, după o oră, au sunat iarăşi la 112 şi a doua oară au vrut la spital.

Doamnele în vârstă nu au declarat că despre asta este vorba, dar, de obicei, nu se întâmplă acest lucru. Poate este vorba despre un pacient, dar nu de 10, cum a fost acum. Iar medicul de gardă, medic cu experienţă, a făcut o relaţie cu această mediatizare. Sunt doamne în vârstă, cu hipertensiune, doamne care au stat şi s-au uitat toată ziua la Stela Popescu şi au ajuns cu stări de rău la spital”, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ