Share

Cel puţin 42 de deţinuţi din Brazilia au fost găsiţi morţi luni în patru închisori din oraşul Manaus din jungla Amazoniană

Cel puţin 42 de deţinuţi din Brazilia au fost găsiţi morţi luni în patru închisori din oraşul Manaus din jungla Amazoniană, unde o luptă între bandele rivale din închisori a dus la moartea altor 15 deţinuţi cu o zi înainte, au anunţat autorităţile, relatează Reuters.

Citeste si   Coronavirus: Un nou record de peste 65.000 de cazuri în 24 de ore în SUA (Johns Hopkins)

Forţele federale speciale au fost trimise lui Manaus într-un efort de stopare a violenţei. Confruntările din închisori se răspândesc adesea rapid în Brazilia, unde bandele de droguri au controlul de facto asupra aproape tuturor închisorilor.

În ianuarie 2017, aproape 150 de deţinuţi au murit în trei săptămâni de violenţe în nordul şi nord-estul Braziliei, în timp ce bandele locale, sprijinite de două dintre cele mari facţiuni de droguri din Brazilia, s-au masacrat reciproc.

Citeste si   Serbia: Manifestaţii paşnice la Belgrad după două nopţi de violenţe

Departamentul penitenciarelor din statul Amazonas a confirmat numărul de decese care au avut loc luni şi a declarat că autorităţile au recâştigat controlul asupra celor patru închisori. Nu au fost furnizate alte detalii.

Cel puţin 15 deţinuţi au fost ucişi într-o altă închisoare în Manaus duminică, autorităţile spunând că cei care au murit au fost strangulaţi şi înjunghiaţi.

Citeste si   Bugetul UE şi fondul european de redresare: Charles Michel a propus un compromis menit să convingă statele reticente

Preşedintele brazilian de extremă dreaptă, Jair Bolsonaro, a promis să recâştige controlul asupra închisorilor din ţară şi construirea mai multor închisori.

Dar marea majoritate a închisorilor sunt administrate la nivel de stat. Timp de zeci de ani, ele au fost supra-aglomerate şi aflate în afara controlului autorităţilor locale, în esenţă servind ca centre de recrutare pentru cartelurile de droguri.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ