Uniunea Europeană confirmă reducerea sprijinului financiar din cauza deteriorării statului de drept și a democrației în Republica Moldova

Totodată, UE așteaptă ca autoritățile din Republica Moldova să ia măsuri urgente și imediate pentru asigurarea că alegerile parlamentare viitoare vor fi organizate într-o manieră credibilă, incluzivă și transparentă, dar și implicarea urmăririi aprofundate, imparțiale și cuprinzătoare a fraudei bancare expuse în 2014.

Citeste si   Mihai CHIRICA atacă al treilea COTIDIAN din IAȘI! Oare de la cine a învățat să aprecieze doar PRESA ASERVITĂ

Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de Christian Danielsson, directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate și Thomas Mayr Harting, director general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală, aflați într-o vizită la Chișinău.

Având în vedere această deteriorare și în conformitate cu principiul condiționalității stricte, Comisia Europeană a luat decizia de a recalibra substanțial asistența financiară și de a redirecționa sprijinul acordat proiectelor care au un impact direct și pozitiv asupra cetățenilor Republicii Moldova.

Citeste si   Consilierii Județeni au aprobat ALOCAREA a 10,3 milioane de EURO pentru SPITALUL mobil Covid-19 la IAȘI

Plățile din cadrul programelor de asistență macrofinanciară și de suport bugetar ale UE au fost puse în așteptare, în așteptarea unor progrese concrete în domeniile menționate mai sus.

UE va continua să urmărească cu cea mai mare atenție toate aspectele relevante pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare în Republica Moldova.

Citeste si   Bilanț OFICIAL: 116 DECESE cauzate de INFECȚIA cu coronavirus, în România