Share

Chisinau. Maia Sandu a declarat aseară în cadrul dezbaterilor de la Moldova 1 că are inclusiv cetățenia română, dar acest lucru nu îi va influența poziția sa în calitate de președinte.

În repică, Igor Dodon, a declarat că persoana care aspiră la funcția supremă “trebuie să se dezică de cetățenia altui stat”.

“Ce simt eu față de România este treaba mea, este sentimentul meu. Eu știu că cetățenii Republicii Moldova nu își doresc astăzi unire și voi face ceea ce vor spune cetățenii Republicii Moldova. Noi putem să ne facem ordine acasă cu sprijinul celor din exterior. Trebuie să vă reamintesc că Igor Dodon a votat pentru un președinte unionist și atunci nu a avut o problemă”, a spus Maia Sandu.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

“Noi avem nevoie de un președinte serios, care să asigure relații bune cu toate țările. Haideți să vedem ce poate să ne ofere Igor Dodon. A reușit să ne certe cu Ucraina. Avem noi oare nevoie de probleme cu Ucraina prin faptul că a recunoscut Crimeea, uitând că avem și noi o problemă în Transnistria? A reușit să ne certe cu România, pe care o acuză de tot pe lumea asta”, a mai declarat ea.

La rândul său, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu să se dezică de această cetățenie, dacă vrea aspiră la cea mai înaltă funcție în stat.

“Opinia mea este că atunci când o persoană merge într-o funcție supremă în stat, nu trebuie să aibă cetățenia altui stat. Trebuie să se dezică de cetățenia altui stat, pentru că primește salariu din impozitele plătite de cetățenii din acest stat. Trebuie să servească doar interesele acestui stat”, a spus Igor Dodon într-o dezbatere electorală cu Maia Sandu, organizată de postul de televiziune Moldova1, împreună cu Asociația Promo-LEX.

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

“Doamna Sandu, țineți minte ce jurământ ați depus când ați primit cetățenia română? Dumneavoastră ați jurat să fiți devotată Patriei Române și poporului român, să apărați drepturile și interesele naționale ale României, să respectați (…) legile României. Haideți să ne punem o întrebare foarte simplă: (…) ce va face președintele Republicii Moldova? Ce Constituție va apăra? Drepturile căror cetățeni? Cetățenii și interesele naționale ale Republicii Moldova sau interesele naționale ale altui stat? (…) Conducătorii trebuie să aibă cetățenia doar a unui stat, a Republicii Moldova”, a declarat candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Citeste si   #alegeriRMoldova Marţi este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Igor Dodon, candidatul pro-rus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidata pro-europeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidențial, care va avea loc duminică în Republica Moldova și care este considerat de opinia publică crucial pentru viitorul țării.

Mai multe pe: deschide.md


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ