Share

Jocul Balena Albastra s-a răspândit rapid în ţări est-europene, după apariţia lui în Rusia, iar acum sute de adolescenţi din România sunt implicaţi în acest joc sinistru, care a provocat zeci de morţi printre tinerii din spaţiul ex-sovietic, scrie aktualnews.ro

Un jurnalist al publicaţiei citate susţine că a pătruns, sub acoperire, în reţeaua de pe site-ul rusesc VKontakte pentru a înţelege fenomenul Balena Albastră.

„Mama e plecată din ţară, tata e un beţivan“

El susţine că a intrat în contact cu mai mulţi tineri din România, care joacă sau şi-au manifestat intenţia de a juca Balena Albastra.

Citeste si   Florin VORNICU: ”BĂLAN a avut grija să-și ocupe POSTUL de la PSD cu un om de-a lui, CÂINE CREDINCIOS,care îi lustruiește pantofii STĂPÂNULUI”

Paul P., un băiat de 18 ani dintr-o localitate din nordul ţării, a spus că vrea să intre în joc pentru că nu mai are nimic de pierdut. „Mama este în Italia de 15 ani, tatăl este un beţivan, deci nu am nimic de pierdut“, a mărturisit tânărul.

Paul lucrează într-o benzinărie şi tot acolo locuieşte în lipsa unei situaţii decente acasă. Vrea să intre în jocul „Balena Albastra“, dar n-a găsit o călăuză. Şi-a pus pe profil chiar o fotografie din care reiese că a îndeplinit prima sarcină şi şi-a notat pe mână f57 (un alt nume simbolic al jocului), sperând că va fi contactat de un ghid al morţii.

„Vreau să mor. De asta vreau să joc Balena Albastră“, a mărturisit şi Wika M, una dintre tinerele din reţea. De la începutul lui martie, fata care apare ca având vârsta de 19 ani este în căutarea unui balene călăuze care să o însoţească spre moarte şi zilnic postează anunţuri de intrare în joc: „I want to play Blue Whale“, „I’m looking for a guardian“, „I’m in the game“, cuplate cu hash-tagurile #bluewhale, #f57, #iminthegame, #морекитов #тихийдом #разбудименяв420 #f57 #f58. Un utilizator care se declară călăuză i-a răspuns pe 12 martie. De atunci Wika n-a mai răspuns mesajelor private.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ