Situație cel puțin bizară care îl are în prim plan pe Dr. Gabriel Oprișanu. Acesta a anunțat cu surle și trâmbițe în interiorul Institutului de Psihiatrie ”Socola” din IAȘI că la data de 17 aprilie începe activitatea cabinetului oftalmologic.

Contactat de reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași pentru a oferi un punct de vedere cu privire la începerea activității acestui cabinet, managerul Oprișanu a declarat telefonic că activitatea cabinetului oftalmologic a fost desfășurată și în decursul anului trecut.

”Eu ofer consultații de mai mai mult timp, nu numai începând de mâine (17.04.2019 – n.r.). De ce să nu ofer consultații? Fac asta de un an de zile. Ofer consultații oftalmologice în cadrul Institutului de Pshiatrie Socola, ca fiind medic oftalmolog” a precizat Gabriel OPRIȘANU.

În baza legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, Bună Dimineața Iași a depus o adresă la registratura Insititutului de Psihiatrie prin care s-a solicitat o copie după Statistica și Registrul de Consultații al Cabinetului Oftalmologic din cadrul instituției anterior menționate. Perioada de referință pentru care am solicitat aceste informații este 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. Mai exact, perioada în care medicul oftalmolog Oprișanu, ne-a informat telefonic că a oferit consultații.

Merită menționat faptul că există o înregistrare telefonică a convorbirii dintre reporterul cotidianului “Bună Dimineața Iași” și managerul Gabriel Oprișanu. Convorbirea a avut loc ]n data de 16 aprilie 2019, în intervalul orar 11:25 – 11:27.

În 9 mai, Gabriel OPRIȘANU revine asupra propriilor declarații infirmând faptul că ar fi acordat consultații în cadrul cabinetului oftalmologic

Prin intermediul unei adrese oficiale transmise pe adresa redacției, managerul Institutului de Psihiatrie revine asupra declarațiilor sale inițiale din 17 aprilie 2019.

“În perioada 1.01.2018 – 31.12.2018 nu a fost efectuată nici o consultative în cadrul cabinetului oftalmologic, dr. Gabriel Oprișanu, managaer în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, având contractual de muncă suspendat”, se arată în cadrul adresei emise de Institutul de Psihiatrie Iași către Bună Dimineața Iași, având numărul de înregistrare 9133 din data de 09.05.2019.

Orice comentariu pe cale de consecință, de prisos.

Dacă la nivelul conducerii acestui Institut de renume național este posibilă o astfel de situație, iar Ministerul Sănătății, respectiv organismele cu atribuții de control privesc cu nepăsare, înseamnă că în țara asta nu mai există niciun fel de speranță.

Dacă la nivelul conducerii, managerul minte cu nerușinare cu privire la o situație extrem de gravă și este probat de către organismele de presă, iar situația în sine rămâne fără ecou, atunci, din nou, nu ne rămâne decât să le plângem de milă sărmanilor bolnavi internați în acest institut.

Vezi aici înregistrarea audio cu declarația inițială a domnului Oprișan!

LĂSAȚI UN MESAJ