Share

Mircea manolache: “Un ales local nu poate sa faca verificari la o asociatie profesionala”

Rep: Astazi a aparut un articol legat de activitatea Dvs. Consilierul local PMP Daniel Piftor a propus infiintarea unei Comisii la nivelul Primariei care sa analizeze situatia existenta la Camera Taximetristilor. Practic, alesii locali, ar urma sa verifice modul in care acest for de conducere, in frunte cu Dvs, reprezentati Camera?

Presedintele Camerei Taximetristilor, Mircea MANOLACHE: Este cunoscut faptul ca, domnul consilier Daniel Piftor, este coleg cu Ioana Briaur, sotia redactorului sef de la BZI, Florin Briaur. Acest partid, la Iasi, este condus de oamenii BZI-ului. Asa incat ii recomand domnului consilier sa faca parte din Comisia solicitata de el pentru a verifica ce pofteste domnia sa.

Numai ca, un ales local nu poate sa faca verificari la o asociatie profesionala, constituita in baza ordonatei 26/2000 si Conform art 9 din Constitutie.
Camera Taximetristilor este o astfel de Asociatie Profesionala. Nu este subordonata RAR-ului, Registrul Auto Roman unde dl consilier Piftor este angajat.
Pe cale de consecinta ii recomand domnului consilier, pentru salariul de 5000 ron sa stea la serviciu si nu in birourile de la BZI, punand la cale incercari de distrugere, anihilare si subordonare a unei activitati precum taximetria si Asociatia Camera Taximetristilor.

Camera Nationala a Taximetristilor este reprezentativa la nivel national

Suntem membri ai Confederatiei Operatorilor de Transport din Romania, iar COTAR este membra a Federatiei Transportatorilor.
Arat faptul ca, ziarul de santaj in frunte cu cel care s-a autointitulat stapanul Iasului, nu conteneste cu jignirile la adresa administratorilor, operatorilor de transport si taximetristiilor prin cuvinte de gen mizerabil, jegosi etc
Atentionez acest ziar de santaj, care a pus mana pe sefii unor institutii, prin practici pentru care déjà au suferit condamnari penale, ca noi taximetristii nu vom permite niciodata sa fim jigniti si acuzati pe nedrept.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Legat de Camera Taximetristilor si de activitatea noastra sunt institutiile statului care fac si pot controla oricand activitatile pe care le desfasuram atat noi cat si restul agentilor economici.

Rep: Cum se finanteaza activitatea Camerei Taximetristilor?

Presedintele Camerei Taximetristilor, Mircea MANOLACHE: Camera Taximetristilor Iasi nu este finantata de Primaria Iasi, de Consiliul Local Iasi sau de Guvernul Romaniei. Camera este finantata din cotizatia membrilor. Membrii sunt toti taximetristi. I-am reprezentat si ii reprezint din 2000.

Mentionez faptul ca avem cel mai nou parc din Romania si cele mai curate masini.
Soferii sunt oameni familisti, care au afaceri la vedere, una sau doua masini cu care isi intretin membrii familiei.
Nu traiesc din santaj, nu traiesc din combinatii cu administratia publica locala, nu traiesc din trafic de influenta si nu sunt condamnati pentru santaj cum sunt “unii”.

Rep: Oferiti-ne o statistica a numarului de taxiuri din Iasi

Presedintele Camerei Taximetristilor, Mircea MANOLACHE: Legat de numarul autorizatiilor, in Iasi avem 1797 de taxiuri. Procentul de 4 la mia de locuitori este cel mai mare procent din UE.

In UE numarul de taxiuri este limitat in functie de populatia municipiilor. La Iasi depasim acest procent de 4% deoarece in 2000, in baza unei HCL s-a stabilit numarul de 1800. La aparitia Legii 38/2003, Consiliul Local Iasi nu avea parghia legala pentru a diminua acest numar pana la procentul de 4 la mie.

Citeste si   De ce la TOMEȘTI toate contractele mari ajung la LIS AFFAIR SRL? Ștefan TIMOFTE: „Așa vreau eu!”

Astfel, sugerez dl Piftor sa se documenteze ca atunci cand face afirmatii si propuneri la nivelul forului Consiliului Local Iasi sa verifice si sa citeasca temeinic Legea 215. Va intelege care sunt atributiile unui ales local. Doar atunci va putea sa reprezinte in mod corect interesul iesenilor si nu al unui grup de interese de genul BZI-ului care sustine firme de genul Clever si Uber.
Aceste corporatii internationale nu sunt autorizate conform Legii 38/2003 sa opereze transport public si nu contribuie prin plata de taxe si impozite la bugetul local.

Rep: Care sunt raporturile dintre Camera Taximetristilor si Adinistratia Publica Locala, in special municipala?

Iesenii ar trebui sa stie faptul ca, noi, investitorii locali, platitori de taxe si impozite nu suntem sustinuti de administratia publica locala. Mai rau, o parte a autoritatii locale probabil doreste sa distruga activitatile economice autohtone, unde muncesc peste 3000 de taximetristi care la randul lor duc o paine acasa zi de zi pentru familiile lor.
Prin unii sefi care sunt santajati de acest ziar prin diferite forme cum ar fi poze, inregistrari si contracte date rudelor sau apropiatilor.
Ii recomand dl consilier Piftor Daniel sa nu manipuleze opinia publica ieseana si consilierii locali, sa stea mai mult la serviciu. Sa se ocupe in mod responsabil de activitatea RAR-ului la nivelul judetului Iasi, pentru ca ridica un salar considerabil platit din banii contribuabililor ieseni.

Rep: Cum se realizeaza cesionarea?

Cesionarea se realizeaza in baza Legii 31/1991. Exista mai multe forme: asocierea prin participatiune, intrarea si iesirea din societatea, divizarea societatii. Daca un coleg doreste sa isi cesioneze activitatea unui alt coleg nu este nici o ilegalitatea. Legea permite acest lucru. In toate domenii de activitate.
De exemplu. Zilele trecute, un chiosc de covrigi din Podul Ros a fost cesionat, fiind pe terenul primariei.
Cel care l-a cesionat isi desfasoara activitate in continuare fara sa fi incalcat legea. Unde este problema? In conditiile in care eu maine doresc sa cesionez 20% din firma sau 30% nu este nici un fel de problema!
20 sau 30% inseamna doua sau trei masini, autorizate cu tot cu activitate. Care este problema? Problema este urmatoare, stiti cine moare de grija altuia.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Rep: Cum comentati afirmatiile domnului consilier Gabriel SURDU?

Legat de problema ridicata de domnul consilier Gabriel SURDU, ma adresez direct dumnealui: doriti ca taximetristii sa detina in masini obiecte impersonale?
In calitatea sa de fost Viceprimar, domnul Surdu, ar fi potrivit sa se gandeasca la propunerea Camerei Nationale a Taximetristilor Iasi, din 2014 – 2015 potrivit careia am solicitat infiinarea de noi statii de taxi unde sa fie montate cosuri de gunoi si camere video.

Legat de tinuta soferilor de taxi, tind sa-I dau dreptate. Noi nu dispunem insa de fonduri necesare pentru achizitionarea unor tinute de firma cum au unii fosti viceprimari.

Rog iesenii sa inteleaga ca eu, Mircea Manolache am intrat in politica pentru ca iubesc Iasul. Nu sunt o persoana care sa cedeze la presiuni. Indiferent din ce directie vin acestea. Voi continua lupta cu acest cancer care a cangrenat activitatea economica, administrativa si politica a orasului nostru.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ