Share

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la preşedinţie, Manuel Valls, a fost joi protagonistul unui incident non-violent la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piaţă de Crăciun în drumul său către o reuniune cu membri şi simpatizanţi ai formaţiunii sale politice, scrie presa franceză.

”Te-ai albit puţin”, i-a spus apoi în glumă primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. Soţia lui Valls, Anne Gravoin, se afla alături de el şi l-a ajutat să-şi şteargă urmele de făină, scrie agerpres.ro.

Citeste si   Tenis: Florin Mergea, calificat în sferturile probei de dublu la Sibiu Open (challenger)

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliţie. El a reuşit să se infiltreze în spatele fostului premier şi i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în faţa cafenelei unde urma să se desfăşoare respectiva reuniune.

El şi-a motivat gestul prin dorinţa de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de şase ori un controversat articol din Constituţia franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară, dar pe care candidatul socialist a promis că-l va suprima dacă ajunge preşedinte.

Citeste si   Washingtonul acuză Beijingul că stârneşte furia antirasistă în SUA

După ce şi-a şters urmele de făină, Valls şi-a continuat neperturbat programul şi chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: ”Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete”.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ